Karácsony másnapján (ami szerintünk valójában a harmadnapja, mert december huszonnegyedike az első és huszonötödike a másnap) merészkedtünk ki először a karácsonyfa alól és másztunk ki a halászleves kondérból, hogy ledolgozzuk a mákos bejglivel töltött bébipulykasültes rántott pontyot. A Dürerben ráadásul Asurát játszatta a Sun Festival csapata a Winter Sunon. Következzék képes riportunk.

Asura sziluettje

A fantasztikus Asura (a fönti képen az ő sziluettje vehető ki) produkciójáról lemaradtunk, ugyanis valamiért ő kezdte az egész bulit, este tízkor; jó, nyilván nem az éjszaka közepére való, amit csinál. De így akkor is csak elképzelni tudjuk, milyen volt élőben, zárt klubban, télen, karácsonykor, ahogy nagyon sokan, akik egyébként gyúrtak rá, és el is mentek a Dürerbe. Aki ott volt, és hallotta, kábé elfolyt, ahogy mesélt róla, tehát atmoszferikus, világzenés, ambientes goa-psy-zenéje hiába való igazából szabadtérre - mit szabadtérre?! fesztiválra!! -, úgy tűnik, itt és ekkor, ilyen körülmények között is működött. (Neve, az Asura egyébként arabul tizedik napot jelent, és ennek nyomán ez a neve a síita muszlimok szenvedés-, azaz passióünnepének, melyet a muszlim kalendárium szerinti Moharram hónap tizedik napján tartanak. De a nevet kölcsönözte egy kultikus japán mangasorozat is, az Asura Cryin' is.)

A fotót készítette, és azon látható: a Psyhelp Team

A Psyhelp Team (a képen a Winter Sunra érkeznek épp) majdnem minden goapartyn ott van, tiszta vizet, vitaminokat, ropit, ételt, szőlőcukrot kínálnak a zakatoló partyzóknak. A kézzelfogható-lenyelhető táplálék mellett lelkileg-szellemileg is foglalkoznak azokkal, akiknek erre szükségük van, informálnak a különböző drogokról és hatásaikról, és ha valaki badtripre csúszik, azt sem hagyják az út szélén. A Dürerben a hely fantasztikus Fotelbár részében voltak, és akárhányszor arra jártuk, mindig volt náluk forgalom.

A német Boom Shankar megtöltötte a nagytermet

Boom Shankar szettjére megtelt a terem, és ő senkit nem hagyott kétségek közt vergődni, olyan pattogós, rotyogós, dinamikus szettet nyomott, amiről még vécére is igen nehéz szívvel kellett elvonszolni minket. Az egyre népszerűbb német psytrancer egyébként itthon a Winter Sun előtt a 2013-as Earthdance-en lépett föl, mielőtt a Goa.hu-nak is nyilatkozott. Például arról, hogy kiadójához, a BMSS-hez épp akkor csatlakozott három magyar ős-goa-dj, Oleg, Görgő és Tsubi. Azt is elmondta, hogy sose játszik előre összerakott szetteket, és ezt tanúsíthatjuk a Winter Sun után is, programja nemcsak rendkívül energikus, hanem érezhetően spontán is volt.

A legtöbb időt természetesen a nagyteremben töltöttük, mert nagy partykon a hangos-tömeges bulizást kultiváljuk, de azért szeretünk meg-megfürdeni a kis- és közepes termek bensőségesebb, hogy-ne-mondjuk, belterjesebb hangulatában is. A Winter Sunon is próbálkoztunk a közepes teremmel, ahol keményebb psytrance-ekkel támadtak, de néhány benézésnél tovább nem bírtunk jutni - olyan világos volt, amit egy tipikusan éjszakai, télközepi partyn valahogy nem vettünk be.

A Dürerben töltött partyidőt a hely adottságainak köszönhetően (körbejárható, viszonylag nagy terület, folyósok, különtermek, szobák, zegzugok) a nagyteremben fürdés mellett jelentős részben teszi ki a mászkálás, ismerősvadászat, pezsgés-recsegés. Az ilyen túrák során a Winter Sunon a legnagyobb izgalmat a Winter Garden helyszín jelentette: itt gyűltek össze nagy számban az ismerősök is, és nem csak azért, mert itt olyan tér volt kialakítva, ami nem kifejezetten a szeletelésre volt kihegyezve, hanem a mozgás/tánc mellett azért lehetett beszélgetni is.

Még akkor is, ha egyébként végig parádés zenét nyomott a helyszínt erre az estére teljes egészében megkapó Bit Busters, akik barátaikkal pörgették a bulit. A Bit Busters Hiripi Gábor aka Woody, illetve Bakonyi Bálint aka Boolint formációja, pontosabban a Winter Sunon már nekik énekelt Szegedi Tímea, mégpedig igen impluzív módon a tánctéren, a dj-pult előtti részen. A srácok house-os, trance-es, tribalos ütemeire hátborzongatóan kúszott rá az énekhang, és hiába hívott-űzött volna vissza minket a dübörgő psy a nagyterembe, itt azért sokszor földbegyökerezett lábbal ragadtunk le.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!