A kínálatban rock, dzsessz, blues, elektronika, alter és egyebek - koncerteket ajánlunk.

Tánc a medencében (fotó: Glodi Balázs)

Csütörtök este kilenctől a Zichy utcai Mostban játszik a Budapest Bár produkcióból ismert énekesnő, Rutkai Bori és zenekara, a Specko Jedno. Ugyanekkor Takáts Tamás a 90-esek elején igazán menő Dirty Blues Bandje az Old Man's-ben virít.

A pénteki Fürdők Éjszakáját már külön posztban ajánlottuk. A Széchenyiben az Anima Sound System és a Compact Disco koncertezik, a Gellértben dj Bootsie tíztagú akusztikus zenekara és a David Yengibarian Trió, míg a Rudasban elektronikus zenei partyt adnak.

A Blog Musicban is e-zene, méghozzá "mocskos, kísérleti techno". A dj-k: Calman, dr. Zoidberg, Exigent, Zodiac és Jeffrey. Az A38 hajón este 9-től metál zúg pénteken, a Blind Myself best of lemezét mutatja be, a Cadaveres decemberben megjelenő albumát, de föllép az Idoru és a Just Four is.

Szombaton viszont már oroszos beütésű ska zenére táncolhat az A38 közönsége, az orosz-osztrák Russkaját már a Koncertblog kamerája is elkapta tavaly nyáron a Zöld Pardonban. Előtte a fehérvári Lions Suburbia tolja a rezesekkel teljes zenéjét, a kiírás szerint este 8-tól.

Szintén szombat este hosszú idő után térnek vissza az Emberek, azaz Berkes Gábor és Miller Zoltán a Kongresszusi Központban. (Azért enyhe túlzás tizenötödik születésnapi koncertről beszélni egy pár évig működő projekt nosztalgiabulija apropóján.) A Pál Utcai Fiúk és a Magashegyi Underground Dürer Kert-béli farsangját már tárgyaltuk.

Vasárnapra nem találtunk koncertet, melyet szívesen ajánlanánk figyelmetekbe, hétfőn este viszont a Jazzling és a KNH Jazz Trió játszik az Új Hangok a Gödörben sorozat aktuális etapján. A jól ismert Budapest Bár produkció színházi környezetben, a Katonában mutatja meg magát szintén hétfőn, este 7-től.

Harcsa Veronikáért akár kedd este is érdemes elmenni a Budapest Jazz Clubba, ahol Gyémánt Bálint gitárossal duóban produkál az énekesnő fél kilenctől. Az "öreg Billy" túl a hatvanon a Hobo Blues Band-búcsúkoncertek után is lendületben marad, kedden 9-től például az Old Man’sben lép föl.

Szerdán a Szeparéban Black Out-dalokat játszik akusztikusan a zenekar két tagja, Kowalsky énekes és Csányi Szabi gitáros. A barcelonai reggae-s, punkos Manu Chaóos, Sergent Garciá-s világból érkezik az A38-ra a Che Sudaka, az előzenekar az Anselmo Crew, szerdán este 8 óra tájban indul a buli.