Európa egyik legnagyobb popsztárja, a kilencvenes-kétezres évek máig is aktív csillaga, DJ Bobo érkezik szeptember 12-én a Budapest Parkba. A fellépés apropóján beszélgettünk vele egyet, és megtudtuk, hogy - kapaszkodj meg! - tényleg gyermekkorunk (mármint akik a nyolcvanas években és a kilencvenes évek elején voltak gyerekek) cuki képregénymacijáról Bobóról nevezte el magát. Azt is elárulta, hogy a popsztársága előtti időszakot összeszorított fogakkal bekkelte ki, kpéldául nem kisebb slágert rakott össze, mint 2008-as osztrák-svájci foci-Eb hivatalos dalát, most meg már van két gyereke. Az interjú végén pedig buliajánló és játék.

Hogyan választottad a művészneved?
- A ’Bobo’ egy képregénykarakter neve volt. Fiatalabb koromban nagyon rá voltam kattanva, nagyon jópofa sztorik voltak. Aztán amikor graffitiket kezdtem fújni, ezt az aláírást használtam, így amikor művésznevet kellett választanom, nem volt nehéz dolgom, sőt igazából választásom se. A haverjaim is szétszedtek volna, ha nem Bobóként kezdek fellépni.

Mármint arra az a kis cuki macira voltál rákattanva, amire olyan sokan nálunk Magyarországon is?
- Nem mondod, hogy ismered? Egyszerűen imádtam!

Mielőtt dj-zni kezdtél, dolgoztál pékségben és cukrászdában is. Mi volt legjobb és a legrosszabb ezekben a melókban?
- Már jóval a gyakornoki idő előtt tudtam, hogy hivatásos lemezlovas szeretnék lenni, így mialatt ezeken a helyeken dolgoztam, csak ez járt a fejemben. Összeszorított fogakkal tudtam le ezt az időszakot. A pékségben a legjobb dolog mondjuk a friss péksüti illata volt, de a munka nagyon kemény a negyven-ötven fokban. De azt hiszem, azért sokat tanultam ebben az időszakban az életről, aminek ma is hasznát veszem.

Olasz édesapa és svájci édesanya gyermeke vagy. Ez a háttér befolyásolta a zene iránti szereteted?
Nem igazán, aki Svájcba költözik, az svájci lesz elég gyorsan, mindegy, honnan jön. Az emberek gyorsan integrálódnak. Ez igaz volt édesapámra is. Nem hiszem, hogy ők többet, vagy kevesebbet hallgattak volna zenét otthon.

Mit éreztél, amikor a te számodat választották a 2008-as, osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos dalának?
Mivel hatalmas focirajongó vagyok, és rendszeresen focizom is már gyerekkorom óta, fantasztikus volt részese lenni az Európa-bajnokságnak valamilyen módon. És hogy ezt pont a zenével érhettem el, különösen bizsergető, pláne, hogy a tornát - részben - a hazámban rendezték. A stadionban, például a hivatalos megnyitón hallani a számom, mialatt több tízezer ember elcsendesült, nos, az kifejezetten megható volt.

Mi vagy a legbüszkébb a karrieredben?
- Azt hiszem, nagyon sokat értem el a zenei karrieremben is, ebben talán legbüszkébb pont a foci-Eb-re vagyok büszke, hogy én írhattam az első svájci torna hivatalos dalát. De leginkább mégis a családomra vagyok büszke, hiszen ők adnak erőt nap mint nap.

Kétgyermekes apukaként hogyan változott meg az életviteled és a zenei karriered?
- Eléggé megváltozott. Két gyerekkel sokkal keményebb a logisztika, sokkal jobban kell szervezni mindent. Szerencsére a feleségem besegít, ahol tud, így van lehetőségem a zenére is fókuszálni. Viszont a család mindent felülír. Igyekszem mindenre időt szakítani, ami velük kapcsolatos.

Az utolsó albumod, a Circus ismét a svájci top5-ben nyitott. Hatalmas rajongótáborod van még mindig, nagyjából egyedüliként a kilencvenes nagy popsztárjai közül. Mi a titkod?
- A rajongók a legfontosabbak a számomra. Ha megfeledkezel róluk, gyorsan a süllyesztőben találhatod magad. Nagyon boldoggá tesz, hogy még mindig ennyi embernek tetszik, amit csinálok. Egy-egy jól sikerült koncert is föl tud tölteni, hiszen ott élőben is találkozhatok velük.

Mit tervezel a közeljövőben, stúdió vagy turné vagy pihenés?
- A mostani turné után ismét a stúdióba szeretnék vonulni. Már rengeted új ötletem van, ezeket ki kell írnom magamból. És persze közben így a családommal is együtt tudok lenni.

A buli

DJ BobótTotal Dance Festival (TDF) szervezői hozzák Budapestre szombaton este, aki európai teltházas koncertsorozatának keretében érkezik - sanszosan szintén egy teltházas koncertre.A már tizenkét stúdióalbumot jegyző DJ Bobo koncertje előtt és után a TDF meghívására előzenekari feladatokat lát majd el az UFO, a koncert után pedig Náksi Attila Soho Party-s, illetve dj Dominique szettje, dj André retrovarázslata, valamint Erős és Spigiboy b2b-szettjei gondoskodnak majd róla, hogy ne pihenjenek a táncos lábak hajnalig-reggelig. Már nagyon kevés jegy maradt, és azok is egy forint hatezer forintba fájnak, sőt, a vipjegyek is elkeltek mind, így ha már venni nem tudsz, inkább nyerj velünk:

Játék

Milyen nemzetiségű énekesnővel dolgozik együtt a Mr. President, a tavaszi Total Dance Festival egyik headlinere? (Segítség a fesztiválon vele készített interjúnkban.)

A helyes válasz: lengyel származású énekesnővel

A megfejtéseket szeptember 12-én, szombaton délig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Bobo tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szombat esti DJ Bobo-bulira, a Budapest Parkba. A nyertesek pedig? Csapó Zoltán és Nagy Péter. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!