A Bladerunnaz úgy tűnik, tényleg tanyát vert az Akváriumban. A csütörtöki DJ Krush után pénteken sétáló táncoló zombik szállják meg a klubbot, akik mind friss agyra vágynak. Ehhez kijáró rituális pumpálásért az Eatbrain crew lesz felelős, akik Új-Zélandról erősítenek, a State of Minddal, Berlinből a Machine Code-dal és az olasz Disprove is azon lesz majd, hogy fogyasztható agyban ne legyen hiány. Ha te is friss velőre vágysz, játssz velünk a jegyeinkért!   

eatbrain bladerunnaz state of mind machine code disprove mindscape phaser let it roll jade Mirror universe som music current value noisia black sun empire chris.su maztek drumandbass buli party ingyenjegy belépő-nyereményjáték dj krush neurofunk akvárium klub
Lelkiállapotok

 

A 2011-ben indított kiadó egyedi hangzásvilágával a neurofunk-drum'n'bass egyik vezető kiadójává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy idén már az egyik, ha nem 'a' legnagyobb dnb-feszten, a Let It Rollon az Eatbrain saját színpadot kapott, ahol keményen kenterbe verte a Metalheadz sátrát is a nyitónapon. Ami nem csoda, hiszen ahogy a kiadó alapítója, Jade, elmondta nekünk a nyáron: a csehek (is) nagyon szeretik az Eatbraint. 2014-es válogatásalbumuk remekül összefoglalja a premierneurofunknak címkézett irányzatot. Legújabb lp-jük igazi csemegének ígérkezik, hiszen két részletben jelenik meg a közeljövőben, Mirror Universe 1-2 címmel.

                                                 Eatbrain / Let It Roll 2015 

A pénteki buli első headlinere a State of Mind duó. Stu Maxwell és Patrick Hawkins 2005 óta a dobésbasszus úttörői. Számtalan album megjelenés után megalapították a saját kiadójukat, a Som Musickot, ezzel is bebiztosítva helyüket a keményebb drum'n'bass világában. Munkásságuk során jópár legendás lágyabb hangvételű himnusz is született elég, ha csak a Sun Kingre, a Chris.su-val közös Deeperre vagy éppen a Paint the Walls Blackre gondolunk.

Machine Code aka Current Value és Dean Rodell formációja képviseli az igazi szenvedélyes tánczenét, megfűszerezve egy kis technoid hangzásvilággal. Hazánkba ezúttal a német származású Tim Eliot érkezik, aki zenei tudását tizenhat éven át zongoraórákkal alapozta meg, majd fokozatosan egyre közelebb került az elektronikus zenéhez.  Első megjelenése az Environments lp, melyen kísérleti jelleggel vegyítette a stílusjegyeket, későbbi albumán viszont már kizárólag a drum'n'bass ütemeinek hódol. 

Az este harmadik szereplője nem más, mint az olasz producer Disprove, aki frisshúsnak számít a szcénában. A Jade által sokat emlegetett dj sikerei sokatmondóak; neurobombái meghódították az amerikai kiadókat: közös felvétele Maztekkal, a Bad Body, illetve a Noisia és a Black Sun Empire által jegyzett Hideous remixe komoly respesktet szerzett neki gyorsan. Határozott és kemény stílusa, finoman összerakott zenéi, tiszta mixelési technikái és a funkyritmusok teszik a szettjeit különlegessé.


A lemezbemutatót Mindscape és Phazer teszik teljessé. A jegyek elővételben háromezer forintot kóstálnak, viszont a helyszínen már egy ötszázassal többe kerülnek majd, de ingyen jöhet, aki válaszol az alábbi kérdésre. 

Nyerj jegyet!

Ki volt Jade számára az egyik legrenegátabb előadó? (Segítség egy korábbi ajánlónkban.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra várjuk State of Mind tárggyal november 20-án, pénteken délután háromig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Csarnai Zsoltot és Obrot Gábort, akik ingyen mehetnek az Eatbrain Eatbrain Nightra, az Akváriumba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!