Május 31-én a Budapest Essentials fesztivál keretében a Ninjabreakz és az Electric Castle Festival közös szervezésében az A38-ra látogat a román elektronikus szcéna három legizgalmasabb képviselője, akik a Dublickal és a Ninjabreakz rezidenseivel kiegészülve őrületes hangulatot varázsolnak majd a törtekre éhes lábaknak. Sőt, a jövő hét második felében magára az Electric Castle fesztiválra is indul a játékunk - a programban olyan előadók szerepelnek, mint a Die Antword, Chris Liebing, Dub Pistols...

Pop Killers

A Kolozsváron, a Bánffy-kastélyban megrendezett Electric Castle (EC) egy év alatt kinőtte magát. A fesztivál budapesti promópartyján az egyértelműen kuriózumszámba menő Pop Killers immár harmadjára játszik Budapesten, és a Corvin-tető után most a hajón engedik szabadjára magukat.

A kilétüket homály fedi, hiszen csakis maszkban lépnek föl, amivel erősen hajaznak a Daft Punkra, ám a hangzásuk egészen más. Bár ők is használnak torzítottgitár-effekteket, de ezeket mindig élőben teszik hozzá a fellépéseken, ahol a trappel, electróval, breakkel, és newwave-vel keverik. Mindez ez elég agresszív, néhol már-már ipari egyveleget eredményez, amire nagyon el lehet úszni.

 

Sauce egy különleges képességekkel megáldott lemezlovas, elképesztően szkreccstudással, különböző rutinok keverésével nyúl kedvenc lemezeihez. Elsősorban hiphop inspirálta dj-ről beszélünk, így ez egyáltalán nem meglepő. A szettjeiben hajlamos a rocktól a newwave-en át a funkig szinte mindent keverni, ami az aktuális hangulatávla mindig nagyszerű hangulatot szül.

Shiver hosszú utat járt be tíz év alatt, hiszen a eleinte a baráti körének játszó srác mára már lecserélte a cédéket bakelitre, a bakelitet pedig a Traktorra, és mostanra olyan előadókkal osztotta meg a szinpadot, mint Netsky, Modestep, Benga, Cosmic Gate, Ed Rush, vagy éppen James Zabiela. Complextro szettjei a változatosságról szólnak, átívelnek az electrohouse-on, technón, breaken, dnb-n, dubstepen... Saját elmondása szerint egy-egy szettje mindig egy sztorit mesél el, aminek van bevezetője - amit rendszerint valami meglepetés követ -, majd pedig észvesztő csúcspontja.

A buli a Budapest Essentials fesztivál része, melyre a bérlet huszonegyezer forint. Az hajó tetőteraszán megtartott EC-promópartyra egy ezres a jegy

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!