Május tizedikén, szombaton a Ninjabreakz és a Signal közös szervezésében, a High Definition Breaks Series huszadik eseményeként ismét ellátogat az A38-ra a breakbeat nagyasszonya, Lady Waks, akit nem mellesleg budapesti bulija előtt választottak a Breakspollon az év legjobb dj-jévé. Megvan, kik wakszolhatnak ingyen ma este!

A legutóbbi, április tizenkettedikei HD Breaks bulin Adam Freeland bebizonyította, hogy ő bizony még mindig szereti a breakbeatet, és a hallgatóság is nagyon jól rezonált a megszólaló nuskool- és egyéb törtekre. Annyira, hogy Ludmillának szinte le kellett lelökdösnie Adamet a színpadról, hogy a lemezjátszókhoz férjen. Nagyszerű buli volt, és most is hasonló jóságra számíthatunk.

Lady Waks, mint megannyi break-fanatikus, a hiphopból indult, eleinte break-táncolt, majd miután Németországból visszaköltözött Oroszországba, hiphopbulikat kezdett szervezni Inbeatswetrust néven, ahol aztán ő is beállt a dj-pult mögé. A hiphop mellett egyre inkább a breakbeat felé húzott a keze, úgy érezte, sokkal több erő lakozik a műfajban, de a mai napig jelentős súllyal megtalálhatók hiphopelemek a szettjeiben.

Az Inbeatswtrust-bulik mellett elindította saját rádióműsor-sorozatát Oroszország legnagyobb állomásán, a Record Clubon, mely most már a 277. (!) részéhez érkezett múlt héten. Természetesen a dj-zés mellett saját számokat is írt, a West Records és a Menu Music égisze alatt. Sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint a számtalan ruha, kiegészítő, dizájn és borító, melyeket mind maga tervez a zenéihez, kiadványaihoz és bulijaihoz.

Az Inbeats sikerei nyomán egyre több helyre kapott meghívást, zenéjével beutazta az egész világot Ausztráliától Szibériáig. A legnagyobb nevekkel játszott egy színpadon, és ha valaki a Fabricben lép föl, azt komolyan kell venni. A szakma elismerését nagyon jól tükrözi az évek folyamán kapott rengeteg elismerés és számtalan díj, többek közt a 2013-ban átvett, legjobb prudecernek járó díj a Breakspollon. Ott ahol idén is versenybe száll a Ninjabreakz csapata. Krafty Kuts, Deekline, Marten Horger és a Stanton Warriors is a kedvencei közt tartja számon, annyira, hogy nemrég meghívták, hogy készítsen egy mixet a podcast-sorozatukhoz.

UPDATE: Az év DJ-je címet el is hozta a hölgyemény a Breakspollon. Gratulálunk!

Budapesti buliján zsigereket masszírozó szubbasszusokra, feszes alapokra, kurrens hiphopmixekre, bootlegekre, nuskoolra - némi trappel megsózva -, és kb. mindenre számítunk, ami brék, mert ahogy azt több interjúban is elmondta: "Csak a break boldogít!"

Az este megfelelő le- és felvezetésről a Ninjabreakz rezidensei: Pryus, Krueger, Zera és Adam Dolph gondosnak a Dublic (Future Music/Signal) ikrekkel karöltve. A jegyek kétezer forintba kerülnek elővételben, a helyszínen pedig egy ötszázassal többe. De te ingyen jöhetsz, ha válaszolsz a következő kérdésre:

Nyerj jegyet!

Mi Adam Freeland új, hangszeres formációjának neve? (Segítség korábbi ajánlónkban, a helyes válasz: The Acid.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk Waks tárggyal április kilencedikén, pénteken este éjfélig. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek az aznap esti Signal & Ninjabreakz: Lady Waks partyra, az A38-ra. A nyerteseink: Vavrovics Vivien és Pozsgay Gergely. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!