Múlt pénteken, március 18-án Magyarországon először rendezték meg a Red Bull Music Academy Workshop zenei rendezvényt, melyen az elektornikus és az élőzene találkozásáról kaphattunk ízelítőt. Az este fő zenei produkcióját a Koncertblog élőben közvetítette; alább visszanézhető a koncert felvétele.

Az este hétkor kezdődő programot Lotfi „Begi” Benham nyitotta meg a Red Bull Music Academy rövid bemutatásával, majd egy egyedi bemutatót láthatott a közönség - Tóth Gabi, dj O’Neal és a Folkfree tekerőlantosa, Hajas Gábor közreműködésével, akik csak erre az alkalomra álltak össze egy rögtönzött műsorral.

A Szikra Cool Tour House-ban tartott rendezvényen olyan előadóművészek vettek részt, mint az osztrák elektronikus zene kiemelkedő alakja, Patrick Pulsinger, valamint hazánk egyik elismert elektronikus zenei előadója, Karányi Dani.

A Red Bull Music Academy nemzetközi eseményét minden évben más városban rendezik meg, idén a Tokió várja a jelentkezni kívánókat október 23. és november 25. között. Azok a producerek, instrumentális zenészek, énekesek és dj-k, akik szeretnének a Tokióban megrendezett Akadémiára jelentkezni, minden információt megtalálnak a Red Bull Music Academy oldalán.

És íme, az zeneakadémia afterpartyján rögzített Dj Bootsie Quartet-koncertfelvételünk:

 

Karányi az Itime-on - olvasd el, hogy jutott el Karányi odáig, hogy a Red Bull Music Academyn adjon elő!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)