Alig több mint egy héttel a fergeteges What So Not hajós fellépése után a szintén ausztrál, és szintén Owsla kiadós Nick Thayert köszönhetjük Budapesten. Ezúttal a Ninjabreakz és Krueger kapitány szólítja hadba azokat, akik a jövő breakjére menetelnének - megvannak a párosjegynyertesek a második Future Sound of Breaksre!

Nick mintha fülelne dínós pólóban a híres melbourne-i Recital Centre-nél 

Az első számú hazai break-szervező Future Sound of Breaks sorozata dedikáltan keresi a jövőbe mutató törteket: az elsőn október közepén a kolozsvári Blanilla buliján inkább a garage- és nuskool-hangzás dominált, most pedig egy egészen más, sötétebb, dubstepes, trapes, bassheavys irányt fognak megmutatni a srácok a Corvin-tetőn, Thayerrel az élen.

A kenguruk földjén született Nick sokáig gitáron játszott és a rock felé orientálódott, s így több tinirockbanda tagja is volt, de a bakeliteket már ekkor elkezdte gyűjteni. Aztán egy házibuliban beállt dj-zni, és innen már nem volt megállás. Hamarosan Melbourne klubjaiban találta magát, majd az Out of Order partysorozat rezidense lett. Ekkorra már számos saját számot is írt, amit barátja a „púzós” szubbasszusok nagymestere, Bass Kleph segítségével végül a Breaking Point kiadónál kezdett megjelentetni.

A Theme One című szerzeménye hozta el neki a világhírt, így a Drummatic Twins Feeling
Kinda Strange
számához Bass Klephpel közösen készített remixét az akkor fénykorát élő Fingerlickin’ kiadó adta ki. A 2000-es évek közepétől az Aquasky felügyelte Passanger Recordshoz szerződött, ahol mintegy hat éven keresztül jelentetett meg többnyire 12’-es lemezeket, köztük a The Pressure Pointot és a Mind Controlt. Ez idő alatt többször is kollaborált A.Skillzzel is az Insane Bangers sorozat keretében.

Nick Thayert soha sem ragadt egy-egy stílusnál, sőt egy interjúban nagyon ki is fakadt: „Leszarom a stílusokat, ami jó, az jó, mindegy, milyen stílus!” Így történhetett, hogy Skrillex az elsők között szerződtette az Owslához, és a Like Boom ep-je 2012-ben a kiadó kilencedik kiadványaként nevéhez méltó módon nagyot is robbant, melyben zseniálisan ötvözte a különböző stílusokat. Skrillex szerint Nick az egyik legsokrétűbb producer, aki képes profin egyesíteni a dnb-t, a house-t, és akár a moombathont is, majd ezt a saját, mindig előremutató stílusára gyúrni.

Több mint hatvan remixet készített már többek olyan előadóknak, mint Sub Focus, a Basement Jaxx, Eva Simmons, Rennie Pilgrem vagy éppen dj Icey. Csak az idén újragondolta a The Young Punx, a Kill the Noise, a Le Castle Vania, a Fall Out Boy, a Flosstradamus, Missy Elliot és a Pegboard Nerds egy-egy számát. A legfrissebb Dominion ep-je pedig ingyen letölthető a hivatalos honlapján.

Aki emlékszik nyolc évvel ezelőtti látogatására, amikor Erká és az akkori Nowsound Breaks meghívására az Olof Palme-házat robbantotta föl, tudja, hogy az egyik legkülönlegesebb szettre számíthat, mely stílusokon átívelő, basszusnehéz alapokkal támadja meg az agysejteket. Az est bemelegítésében és levezetésében a Dublic tesók, B’andre, Adam Dolph, Zera, Pryus és Krueger fog segédkezni.

Párosjegyet nyertek

Mivel játszottak Blanilláék (az első Future Sound of Breaks fellépője és barátai), amikor kitalálták ezt a nick- és dj-nevet? (Segítség vele készült nagyinterjúnkban, a helyes válasz Need for Speed.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk Thayer tárggyal november 8-án, szombaton délig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szombat esti esti Ninjabreakz: Future Sound of Breaks - Nick Thayer partyra, a Corvin-tetőre: Cebe Gábort és Pallanek Lilit. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!