Az áprilisi Duke Ellington Orchestra után a dzsessz újabb nagyágyúját hozza Pestre a Showtime Budapest - Pat Metheny gitáros játszik október 28-án, most pénteken a Budapest Kongresszusi Központban. A jegyeket kisorsoltuk a nyerők a poszt alján olvashatják neveiket.

Pat Metheny

Pat Metheny a hetvenes évek közepén, a rockkorszakban és a diszkórobbanás idején hozott frisseséget az öregedő dzsessz-szcénába, egyszersmind megmutatva az újabb generációknak, mi fán terem a tradicionális dzsesszgitározás.

Az 1976-ben Jaco Pastorius basszusgitárossal és Bob Moses dobossal trióban készített első albumát, a Bright Size Life-ot még több tucat további követte.

A Pat Metheny Group lemezei mellett dolgozott énekesekkel, szimfonikus zenekarral, de nem volt finnyás közreműködni mások neve alatt futó projektekben sem. Olyan neves figurákkal zenélt együtt, mint Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento és David Bowie.

Lassan inkább négy, mint három évtizedes pályafutását közönségsikereken túl szakmai elismerések is övezték. Tizenhét Grammy-díja közül például hetet a Pat Metheny Group hét egymást követő lemezéért zsebelt be.

Az október 28-i, most pénteki budapesti koncerten Bill Stewart dobossal és Larry Grenadier basszerral trióban lép föl a BKK-ban. Ezzel a formációval léptek át a múlt évezredből az újba, amikor 2000-ben egy stúdió- és egy koncertalbumot is megjelentettek.

Megvannak a jergynyerők!

Páros jegyeinket Rózsa Ágnes, Velinsky Tamás és Janács Szilvia nyerték. A győzteseknek gratulálunk, és a bejutás módjáról emailban értesítjük őket.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)