Pénteken alig volt kétségünk afelől, hogy az eddigi Ozora Crew nemzetközi és magyar szinten pánikot keltő, ezáltal állásfoglalásra kényszerítő közleménye ellenére lesz jövő augusztusban fesztivál a legendás helyszínen. Fölállt az új szervezőcsapat is Wegha vezetésével, aki a 90-es évek vége óta ismert arca a goa-psy (pontosabban: psytrance) szcénának.

Így kezdődött 1999-ben, milyen lesz 2012-ben?

Wegha a halásztelki partyk és a Deep Smile bulik rezidenseként tűnt föl még a múltévezred végén. Azóta a szinte az összes pesti elektronikus klubban játszott már dj-ként, például a ChaChaCha Teraszon voltak állandó klubestjei.

Most azt ígéri, nem veszik ki a spirit az ozorai buliból, ha más nincs, a szekrényéből visz egy jó adagot.  Elmondta nekünk azt is, hogy nem dobál sarat a korábbi szervezőkre, egyébként is egy nagyon jó fesztivált csináltak hosszú éveken keresztül.

Ám szomorú amiatt, hogy csak egyoldalúan ismerhette meg a közösség a történteket. Úgy érzi, átsiklanak azon a tényen, hogy a tulajdonos évek óta fektet be a fesztiválba, mert hosszútávon a közösség igényeit figyelembe véve gondolkodik. Komoly infrastruktúrát épített ki úgy, hogy az idei Ozora előtt jó pár korábbira alaposan ráfizetett. Ezen túlmenően közel 9 éve munkát ad a környék polgárainak.

A fesztivál konkrét programjáról és az új Ozora Team felállásáról még nem akar nyilatkozni Wegha, az új főszervező, de már dolgozik azon, hogy minél előbb összeálljon a line-up és a csapat. Annyit azért megtudtunk, hogy szélesebb lesz a zenei választék a psytrance szubkultúrán belül. Ahogy minden komoly nemzetközi fesztiválon Ausztriától, Portugáliáig lehetőséget adnak az ottani szcéna minél szélesebb körének, biztos, hogy jövőre több magyar zenész lép föl Ozorán is.

Lelkes a jövő évi fesztivállal kapcsolatban Era, a Protoneon djane-je, aki a progresszív psy jelentős hazai embere. Ő korábban is részt vett a fesztivál szervezésében. Sőt, később akkor sem sértődött meg, amikor nem hívták zenélni. Mindentől függetlenül segített, ahol tudott.

A nemzetközi szubkultúra leghíresebb fesztiválja az ígéretek szerint jövő augusztusra felfrissül és tovább fejlődik. A szép szavakon túl, persze csak jövő augusztusban lesz mindenki számára valóban látható, hogy miben és mitől is más a 2012-es Ozora, mint az évről-évre egymáshoz hasonló zenei felhozatalt nyújtó korábbi fesztiválok. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a korábbiaknál izgalmasabbnak mondott programot.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)