Nem először koncertezik Budapesten az immár negyedszázadot túllépő Dream Theater. A  korábbi Petőfi Csarnok fellépések után ahogy 2009 nyarán, úgy 2012. február 17-én este 8-tól is a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik az amerikai progresszív metál banda. Jegyek még kaphatók a Tickett Express üzleteiben és az Eventim hálózatán.

A Dream Theater legújabb felállása

A mostanában kijövő A Dramatic Turn Of Event című albumának turnéján érinti a Papp László Budapest Sportarénát is a Dream Theater, az ugyancsak 2011-ben kiszálló alapító dobos Mike Portnoy nélkül. Portnoy szerepe pedig jóval nagyobb volt a bandában egy mezei dobosénál. Hatalmas részt vállalt a legendás show-kat hozó DT-koncertek megtervezéséből.

A Dream Theater-koncertek átlaghossza eleve három órás. Ráadásul, ha egy városban több fellépés adódik, ugyanazzal a dallistával nem hozakodnak elő kétszer. De még a turnék során is változtatják a számok sorrendjét, hátha valaki több koncertet is megnéz a turnéról. Még az éppen aktuális albumot népszerűsítő koncertekre is az teljes életműből válogatják a számokat.

A koncertek világítását is a tracklista alapján tervezik meg, ahogy a kivetített képek is egy-egy dalra reflektálnak. A progresszív rockot és a metált ötvöző banda improvizatív zenészei a koncerteken akár teljesen másképpen is játszhatnak egy-egy dalt, amint azt az albumról megismertük.

A ráadás blokkban nem ritkán játszanak Ozzy Osbourne, Metallica vagy Deep Purple zenéket, de egy-egy saját dalban is idéznek más zeneszerzőktől. Nem csak kortárs rockerektől, hanem klasszikusoktól is fölhoznak részleteket, nem egyszer csendült már föl DT-koncerten Rimszkij-Korszakov Dongója például, egy Buenos Aires-i koncerten pedig az Evita lehíresebb betétdalának a Don’t Cry for Me Argentinának dallamai is el-elhangzottak egy-egy számban.

Neves turnéik közül kiemelkedik a 2008-2009-es Progressive Nation, melyet még Mike Portnoy a progresszív zene népszerűsítésére szánt és melyre olyan bandák kísérték el a DT-t, mint az Opeth, a Between the Buried and Me, a 3, a Beardfish, a Pain of Salvation, a Zappa Plays Zappa, a Scale the Summit, a Bigelf és az Unexpect.

Portnoy kiszállása ellenére a másik két alapító tag, John Myung basszusgitáros és a korábban Joe Satriani és Steve Vai társaságában a G3-mal is koncertező John Petrucci gitáros mellett az aktuális tagok, James LeBrie énekes, Jordan Rudess billentyűs és az új dobos Mike Mangini is ott lesznek az Arénában február 17-én.

Jegyek még kaphatók!

A koncertre jegyek még beszerezhetők a Ticket Express üzleteiben és az Eventim hálózatán. Az árak 7500 és 15000 forint között szóródnak.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)