A Volt Fesztivál-os nagykoncert után november 14-én, pénteken az Akvárium Klubban szedi szét magyar közönségét a wales-i Skindred. Hiába nagyszerű idei lemezük, a Kill the Power, egyedi zenei kombójuk, a ragga-metál mégis koncertszínpadon működik a legjobban. A várhatóan fergeteges koncertre ingyen is bejuthat, aki velünk játszott - nyertesek a cikk végén.

Imitt kopasz, amott raszta

Ugyan nyaljuk a metált és a raggát is, 2002 előtt még így sem gondoltuk volna, hogy ezt a két műfajt lehet patent módon ötvözni. A tizenkét évvel ezelőtti Babylon óta az idei Kill the Powerrel együtt öt albumon bizonyították a skindredes srácok, hogy az is lehetséges, amit nehezen képzelnénk.

Nemcsak zenéjükben ötvöznek szellmesen egymástól távol álló stílusokat, de a skinhead szóra röhögve rímelő nevükben is. Skindred pedig máris azt jelenti, kopasz raszta. Ám csak az AS Roma kengyelfutó focistája, Gervinho lehet kopasz és raszta egyszerre  A banda dredje így az énekes feka, Benji Webbe. Dan Pugsley, basszer és kütyüs, hátul és oldalt felnyiratja a sérót, de feje tetején dús haj figyel. A dobos, Arya Goggin hipszterhajjal és -szakállal fakít a színpadon. A brigád kopasza, a Mikey Demus művésznévvel hetvenkedő gitáros, Michael Fry a wales-iesen vörös szakállával.

Az idei Kill the Power lemez Ruling Force című számát használjuk most állatorvosi lónak ahhoz, hogy a Skindred zenéjének sokszínűségét szemlétessük. Kemény hc-vel indul a szám, hogy raggás newschoolbreakbe, majd a valahol az Iron Maiden és a Europe között elterülő dallamos heavymetalba csapjon. Ezek a motívumok pedig randomszerűen ismétlődnek az egész szám alatt. A dal mindegyik eleme önmagában slágergyanús, mégsem giccses a cucc. Sokkal inkább mondanánk közönségbuggatónak.

Hiába az öt album, mégis a színpadon működik leginkább a srácok energikus ragga-metálja. Nyugodtan mondhatjuk Skindredre, hogy az egyik legjobb brit koncertzenekar. Biztos, hogy albumaik félmillió vásárlójánál sokkal többen látták őket élőben. A 2010-es Szigeten, az idei Volt Fesztiválon, vagy épp a a tavalyi, utolsó Hegyalján a magyar közönségnek is bizonyítottak. Most pedig eléggé belendült a zenekar, szerdán még az olaszországi Romagnano Sesiában, csütörtökön Zágrábban tolják, hogy pénteken már a budapesti közönségnek csujogassanak.

A fesztiválok nagykoncertjei után tehát november 14-én, este fél tizenegytől az Akváriumban mutatják meg, a magyaroknak, hogy megy nekik klubban is. Kapunyitás nyolckor, az előzenekar Anti-Clone kilenckor kezd, a belépők elővételben egy százas híján négyezer forintba, míg a helyszínen hatszázzal többe kerülnek. Mármint annak biztosan, aki nem játszik velünk.

Párosjegyet nyertek

Kivel említi egy lapon a Hegyalja Fesztivál főszervezője a Skindredet a feszt előtt adott interjújában? (Segítség interjúnk közepe táján Down.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk Skindred tárggyal november 14-én, pénteken délután háromig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Skindred-koncertre, az Akváriumba: Mányoki Bernadett-tet és Szász Krisztiánt. A nyertesek nevét Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.


Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!