A heti nyereményjáték-dömping zárásaként - elektronikus vonalon legalábbis - talán a hét legnagyobb előadó bulija következik: Speedy J ad ötórás szettet az óbudai Cinema Hallban. Menj ingyen erre is, lastminute-játékunkon jegyet lehetett nyerni.

A heti játékokat kedden kezdtük poppal, majd még aznap folytattuk breakbeattel, csütörtökön jött a pofátlanul fiatal német house-sztár, Wankelmut, most pedig itt van az elektronikus zene történetének egyik legnagyobb hőse: Speedy J.

A hangzatos művésznév mögött lévő Jochem Paapra igazi úttörő, az egyik legelső európai technoproducer, aki alapvetően befolyásolta az irányzat fejlődését. Alig múlt tizennyolc, mikor '90-ben első zenéit a Richie Hawtin- és John Acquaviva-féle Plus 8 kiadta (Intercontinental). Ezután szinte egyből a Pull Over című bombasztikus trackkel hamar legenda lett, még húszéves kora előtt.

Eztán már első albuma is hamar jött: a Ginger '93-ban jött ki, Amerikában a Plus 8, Európában pedig szintén az egyik legnagyobb, a brit Warp Records dobott ki. Aztán az évtized közepén a korszakalkotó Ni Go Snix, a Public Energy, majd a Shocking Hobby című anyagai már egy másik "alapvetés-kiadónál", a Novamute-nál jelentek meg.

Az évezredváltás után fölvette az Electric Deluxe nevet is, kijött egy háromszámos kislemezzel, melyből ugyancsak klasszikus lett - és ez már itt lehetett tudni, hogy rövidesen megint vadiúj hangzással fog sokkolni. Ami az ekkoriban új lendületet kapott, friss techno lett.

2001-ben a Krekc maxival, a következő évben pedig a Loudboxer-rel albumaival vázolta az új irányt - kirobbanó hangzás, ami tényleg olyan, mint az atomháború, mindez négynegyedes alapokon, öt-tíz évvel a dupstep előtt.

2003-ban új kultikus szériát indított Collabs címmel, például Chris Liebinggel és Adam Beyerrel. A felvételeken annyira összehaverkodtak Liebinggel, hogy közös anyaggal rukkoltak elő, a Metalism-mel, és a Collabsot közös világturnén mutatták be.

Ezután öt évvel vágott bele új projektbe, a Red Shift kislemezzel, ami annyiban nem is volt teljesen új, hogy a Collabs folytatása, emellett pedig új, saját kiadója, az Electric Deluxe debütáló kiadványa is. A labelen többek között aztán Liebing, Tommy Four Seven, Terence Fixmer jelent meg.

Speedy J ma este a Cinema Hallba exkluzív ötórás produkcióval érkezik, így a szervező Concorde Events rezidenseire a warmupot bízták, azt is egyórás váltásokban. A buli látványvilágát vj Flux alakítja, és íme, a hivatalos lineup:

nagyterem:
22:00-23:00: Nils & Nilux
23:00-00:00: Koczian
00:00-01:00: Dorian Knox
01:00-06:00: Speedy J

Bar Room:
22:00-23:00: Can_I
23:00-00:00: Metha
00:00-01:00: Lifeform
01:00-02:00: Sinko
02:00-03:00: Jambor
03:00-tól: Calman

Nyerj jegyet!

Mi a címe a heti house-játékos partynk, Wankelmut tavalyi slágerének, mellyel egy csapásra sztár lett? (Segítség ajánlónkban.)

A megfejtéseket pénteken este hatig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Speedy tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választunk ki a péntek esti Concorde Events: Speedy J partyra, a Cinema Hallba: Nagy-Virág Dánielt és Petey Zsoltot.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra