Április hatodikán, szombaton újra Ninjabreakz-party a hajón, ezúttal a break-szcéna egyik legmarkánsabb képviselőjével, a Stanton Warriorsszal az élen. De ott lesz még a szintén brit és elképesztően virtuóz Dancefloor Outlaws páros, illetve Gerysson és Majestik is. Jegynyertesek a cikk végén.

A Stanton Warriors Dominic Butler és Mark Yardley dj-producert takarja, már a kilencvenes évek végétől. Nevüket egy hatszögletű csatornafedél gyártójáról vették: a Stanton Ironworks kábé egy Derbyshire-ban található helyi Dunaferr - végül is mi más írhatná le jobban ezt a funkkal átitatott, súlyos basszusokkal operáló, lüktető tánczenét, amit már lassan két évtizede kevernek.

Az első időszak meghatározó vonala a nuskoolbreaks volt, melynek a szerelemgyereke a Stanton Sessions a The Prodigy és Basement Jaxx kiadójánál, az XL Recordingsnál jött ki 2001-ben, és vált minden idők legnagyobb példányszámban eladott breakbeat-albumává. A mixlemezre felkerült első nagy slágerük is, a Da Antidote, ami azért magában hordozta a jungle és a newwave elemeit is.

Két másik mixlemezt adtak még ki Stanton Sessions címmel (a másodikat 2006-ban, a harmadikat pedig 2008-ban), melyek közül a harmadik már a srácok által alapított Punks kiadó szárnyai alatt jelent meg. A Punksot amúgy elsősorban bootlegek kiadására alapították, de aztán itt jelentettek meg szinte mindent később, mint például Claude Von Stroke Who’s Afraid of Detroit-ját is, ami egyébként megtalálható 2006-os Fabriclive-mixlemezükön is.

Legutóbbi albumuk, a The Warriors 2011-ben jelent meg, és vissza is tértek a piszkos, funkos, hiphopos alapokhoz, markáns basszustámogatással a háttérben, íme, például a Get Up, Ruby Goe és Hollywood Holttal együttműködve, meg a Superstar Eboi-jal.

A Stanton Warriors mellett a Dancefloor Outlaws is visszatérő vendég a Ninjbreakznél. Tavaly már őket is elhozták az Ötkertbe egy fergeteges bulira, a srácok igazi a dj-virtuózok, képesek szinte mindent egymásra keverni a diszkón, hiphopon, dnb-n keresztül a dubstepig, modern, ütős alapokra helyezve azokat. Csakúgy mint az este másik lemezlovaspárosa, Gerysson és Majestik, akik szintén mesterei a szkreccselésnek.

A szombat esti bemelegítés és levezetés természetesen a szervező Ninjabreakz üdvöskéinek, azaz Pryusnak, Adam Dolph-nak és Kruegernek a dolga lesz. Jegyek korlátozott számban az A38 jegypénztárában vagy a hajó weboldalán elővételezhetőek, kétezer-ötszáz forintért, vagy a helyszínen ötszázzal többért. Ám aki a velünk játszik, az ingyen is bemehet.

Nyerj jegyet!

Hogyan keveredett a break-szcénába Ed Solo, a Ninjabreakz legutóbbi partyjának Plump Djs melletti másik külföldi vendége? (Segítség korábbi ajánlónkban.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk, pénteken este hatig. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk ki, akik ingyen mehetnek a Ninjabreakz: Stanton Sessions - Stanton Warriors, Dancefloor Outlaws partyra, az A38-ra; a nyertesek: Balogh Vivien és Dócs Tamás. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)