A szeptemberi őrületes szezonnyitó Ed Rush-Skynet (saját Facebook-albumunk van róla!) után bátran mondhatjuk, hogy a Bladerunnaz igen magasra tette a lécet. Nincs megállás, hiszen október harmadikán, szombaton a csapat a finomlelkű dnb-fanoknak kedvez, ezúttal a likvidé lesz a főszerep. Az első álmodozásban a Hybrid Minds formáció, a régóta várt Seba és Kove fog segédkezni. Jegynyertesek az ajánló végén.

Hybrid Minds

 

A bulit ezúttal a Prlmnt-ben tartják, így nemcsak egy új drum'n'bass-helyszínt ismerhetünk meg, de egy új sorozat, a Dream:On debütálásának is szem- és fültanúi lehetünk. Ki merjük jelenteni: a veretős neurobulik mellett egy új időszámítás veszi kezdetét, elindul az első olyan széria, ami a lágyabb likvidekről szól. Maga a hely sokaknak lehet ismerős, Prlmnt-ként tavaly óta működik, korábban pedig ez volt a Szikra mozi, majd a legendás underground-szórakozóhely ugyanezen a néven. Ki felejthetné el például, amikor 2010 novemberében egy Netsky-bulin megnyitották a tetőt, melyen beesett az első hó... Rohadtul reméljük, most szombaton is kinyitják a tetőt, még ha hóra nem is, de egy kisebb, kezdődő indiánnyári égre azért fölnéznénk tánc közben.

A Hybrid Minds formáció visszatérő vendég hazánkban, tavaly is voltak, az Akváriumban. Dallamos soulful-nóták mellett keményebb trekkekből is válogattak a srácok, így most is bízhatunk meglepetésekben. Hamarosan megjelenő új ep-jük a Lifted címet kapta, melyről a Riyával közösen készített zene, a Kismet máris belopta magát a szívünkbe, de nagyon rajtamaradtunk az első számon, a The Place-en is.

Seba – polgári nevén Sebastian Ahrenberg – régóta szerepel a hazai likvidesek kívánságlistáján. Első megjelenése LTJ Bukem kiadójánál, a Good Looking Recordsnál jött ki 1995-ben. Nem sokkal később szólókarrierbe kezdett, és 1997-ben megnyitotta klubját, a Secret Operationst. Két évvel később a Case One válogatásalbum megjelenése után 2003-ig house-okat csinált, de közmegelégedettségre visszatért a dobbasszushoz.

2013-ban Identity című albuma berobbant a köztudatba, a svéd fenegyerek pedig azóta is ontja magából a jobbnál jobb zenéket és remixeket. Az utóbbi két évben Európa több nagyvárosában is turnézott, nem győzzük hangsúlyozni, mennyire ideje volt már, hogy végre hazánkat is útba ejtse.
 

Az este harmadik főszereplője Kove (azaz James Rockhill); a brit producer viszonylag friss húsnak számít a műfajban, ámde annál nagyobb sikereket ért el az elmúlt öt évben. 2010-es debütálása után nem volt megállás. Andy C pártfogoltjaként megjelent Iodine/Open Ground című slágere hozta meg neki a világsikert. Aztán a Measures ep Love for You-jával maga mögé utasított mindenkit a BBC Radio 1Xtra listáján. Az elmúlt években sorra gyártja a megunhatatlan remixeket, mint például a Holding on to Heaven átdolgozását a Foxestól, vagy a sokak által ismert Love Me Again John Newmantól, ezzel is megmutatva zenei sokszínűségét.

Az este folyamán a külföldi előadókat magyar lemezlovasok sora kíséri a három helyszínen. Itt lesz a mindig meglepetést okozó Chris.su, a Liquicity felfedezetje, Raise Spirit, a Friday-rezidensek dj Ren, Mentalien és Markov, illetve Ian Autorun. Az elővételes jegyek háromezer ötszáz kerülnek, de ezúttal a párban érkezőkre is gondoltak a szervezők, így párosjegyekhez is hozzájuthatunk hatezerért, kizárólag a westendi BP Shop. Ha viszont vágod a választ a következő kérdésre, ingyen is jöhetsz!

Megvannak a nyertesek

Mi volt a címe Grooverider kedvenc Skynet-számának a Glastonbury fesztiválon? (Segítség korábbi ajánlónkban, a helyes válasz: Side Effects.)

A megfejtéseket október harmadikán, szombaton délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Dream tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Bertalan Bogit és Király Csabát, akik ingyen mehetnek a szombat esti Dream:On partyra, a Prlmnt-be. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.