A másfél évtizedes Bladerunnaz prolongált szülinapi bulizással köszönti a partyzókat. A bravúros Calibre&Die buli után most a 16+-os korosztály is megkapja a magáét: március 14-én, a Dürlinben tarol Friction, Phace és Sigma. Nyerj jegyet!

Friction

Friction, vagyis Ed Keeley, a Shogun Audio alapítója, a három lemezjátszós dj-k egyik fenegyereke, a legendás brightoni törtütemek autentikus örököse. A 2013-as IPC-közönségszavazáson bronzérmes lett a külföldi előadók közt, ám még emlékezetesebb a hirtelen beugrása Andy C helyett pár éve, aki aznap mondta le a Blade buliját.
Sokak szerint minőségi helyettesítés történt, elképesztő villantással! Kezdetben Stakka és K-Tee szárnyai alatt dolgozott, majd 1998-ban adta ki a Critical Mass című single-jét, Stakkával közösen, Kinnetix néven. Az elmúlt néhány évben elképesztő karriert futott be, a szcéna összes nevesebb lemezkiadónál megjelent. Külön kiemelendő a 2007-es Back to Your Roots remixe, a 2013-as Overtime, vagy a legendás Altitude. Lassan két éve saját műsort vezet a BBC 1-on, néhány hete pedig elnyerte a legjobb alternatív dj díját a DNB Awards 2014-en.


Phace, azaz Florian Harres, kivételesen nem az angolszász dnb-vonalat erősíti: Hamburg szülötte, és a német precizitás alaposan át is hatja a zenéjét. Szinte nincs olyan kiadó, mely hiányozna a palettájáról (ideértve a Shogunt is).  Eredetileg egy kétszemélyes projektként indultak az ezredfordulón gyerekkori cimborájával, Nicolas Ruoffal.
A 2007-es Psycho hozta meg számukra a nemzetközi sikert, ekkor a szakma nagy öregjei, mint például Andy C vagy Ed Rush is fölfigyeltek a germán üstökösökre. Nicolas egy évvel később már ki is szállt, a helyét egy másik régi haver, Michael Braeuninger – Misanthrop vette át, kettejük nevéhez fűződik a Neosignal kiadó megalapítása, mely később egy újabb közös projektjük neve is lett. Megkerülhetetlen számaik: a Cold Champagne, a 3002, vagy a Lost.

A Sigma, Cameron Edwards és Joe Lenzie friss és lendületes duója a könnyedebb törteket hozza. Rövid idő alatt rengeteg bulit lenyomva lettek közkedveltek. Tuti, hogy péntek este is készíthetjük a táncos cipellőket, hiszen várhatóan fölcsendül a 
Night and Day, a Jungle, a Stronger, vagy a legutóbbi sláger, a Rude Boy.

Szövegfelelősünk a bristoli illetőségű mc Linguistics lesz, aki 2010 óta kacsingat a dárénbéz felé. Karrierjét Friction tolta turbofokozatba, amikor 2012-ben a BBC 1 Official D&B Show mc-jévé emelte. Nem csoda, hogy abban az évben máris az Év felfedezettjeként tartották számon a már említett Drum And Bass Arena Awards-on.

A márciusi ifjak ezen az estén sem hagynak szemernyi kétséget sem. Chris.SU, MindscapeJade és IAN Autorun fognak gondoskodni a felhőtlen szórakozásról és a reggelig tartó ájulásról, hogy másnap újult erővel gondolkodhassunk: rabok legyünk, vagy szabadok?

A buli tehát 16+-os, normál elővételes jegyekért a Bp Shopokat (Wesselényi, Westend, Árkád) lőjük be, ahol háromezer-ötért még hozzájuthatunk (avagy páros jegy hatezerért!). Chris vadonatúj petőfis mixével pedig már hangolódhatunk is.
Nyerj jegyet!
A februári Bladerunnaz-születésnap melyik brit dj-je él megdöbbentően visszavonult életet? (Segítség ajánlónkban, a helyes válasz: Calibre.)

A megfejtéseket március 14-én, pénteken délután négyig vártuk a koncertblog1@gmail.com-ra Friction tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választunk, akik ingyen mehetnek az aznap esti Bladerunnaz: Friction, Phace, Sigma partyra, a Dürlinbe: Kovács Andrást és Pándi Andreát. Őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!