Tavalyi nagy sikerű fellépése után május 15-én, pénteken ismét Budapestre érkezik James Holden és élődob-kísérete, hogy a Duna habjai alól repítsen minket magasba. Idén az Intertkosmos szervezésében, annak évadzáró eseménye keretében látogatnak el hozzánk az A38 hajóra, hogy közel három órán keresztül mi is részesei lehessünk varázslatos művészetüknek és improvizatív előadásmódjuknak.

James 1979 júniusában született az angliai Leicestershire-ben. Tinédzseréveit feketebárányként éli, punkoskodással tengeti napjait. Ez a különcség és a meg nem értett (és egyben kifürkészhetetlen) lelki világa mai napig jellemzi alkotásait. Később Oxfordban tanul, majd matematikusként diplomázik.

Zenei karrierjét 1999-ben kezdte, mikor tizenkilenc évesen megjelent a Horizons című trance-szerzeménye, melyet egy számítógépes magazinhoz kapott, ingyenes programmal komponált. 2003-ban megalapítja a Border Community kiadót, ahol megjelenteti Break in the Clouds maxiját, illetve fenomenális remixeit, amit nem kisebb neveknek készített, mint például a New Order, a Depeche ModeMadonna. 

2006 áprilisában, a Mixmag magazinnál a hónap lemeze díjával jutalmazzák mixlemezét, ami James at Controls címet kapta. Még ebben az évben megjelenteti első önálló albumát, a The Idiots Are Winniget. Ezt az angol The Guardian kritikusai a legmegdöbbentőbb elektronikus zenei bemutatkozó lemezként jellemezték; amit a Boards of Canada - Music Has Right to Children óta kiadtak.

Szerzeményei klasszikus, egyben kolosszális hangzásúak, amiben az analóg szintetizátorok által gerjesztett hangok kapnak főszerepet, amit élőhangszerek egészítenek ki. A végeredményt a technó és az ambient elemeivel jócskán vegyíti a katartikus hatás érdekében, ami garantált libabőr a hallgatónak. Zenéje elvezet a melankolikus mélyek gyönyörű bugyraihoz, ahol bátran elveszhetünk a ritmikus hullámok rengetegeiben, hogy angyali hangok hátán, önfeledten szárnyalhassunk, és érezhessük: jókor, jó helyen vagyunk.

Május tizenötödikén, pénteken éjfélkor nyitják a kapukat a hajón (legalábbis a Holden-bulira, mert este koncert, mégpedig a már feloszlott Amorf Ördögöké, melyre már konkrétan nincs is jegy), majd Magamura (Eril Fjord & Laurine Frost) tartanak útmutatást a kísérleti elektronika végtelen mezein, méltó felvezetést nyújtva Holdenéknek. A programra a jegyek elővételben és a helyszínen is 4990 forintba kerülnek (mivel már az egy ezressel olcsóbb earlybird-tikettek már rég elfogytak). Jegyek kaphatók az A38 hajó jegypénztárában és online-rendszerében, valamint a BP Shop üzleteiben.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!