Folytatódik a Fridge Fesztivál, tizenötödik születésnapját ünnepli a Heaven Street Seven, fél Szentendre a Gödörben vizitál, ráadásul Budapesten lép fel az indiai Natacha Atlas, a brit Roni Size, az ausztrál Dub FX, a svéd Sabatan, a jamaicai Skatalites és a finn Lordi.  Heti koncertajánló, péntektől jövő szerdáig.

Már tizenöt évesek!


Már csütörtök óta zúg egy nemzetközi freestyle sí- és sznowboardverseny mellett a Fridge fesztivál, a Ligetben. Túl vagyunk Neo és a Parov Stelar Band parádés koncertjén, de hátra van még az Anima Sound System és Roni Size pénteki, Akkezdetphiai, Grandmaster Flash és Dub FX szombati, valamint a Kowalsky meg a Vega és a Tankcsapda vasárnapi fellépése – ezeket mind-mind közvetítjük a koncertblogon.

Már tizenötödik születésnapját ünnepli a Heaven Street Seven pénteken, azaz ma este, az A38 hajón - Szűcs Krisztiánék vendége a Moog zenekar lesz. A pénteki fölhozatalt erősíti a Transglobal Undergroundból ismert varázslatos hangú énekesnő, Natacha Atlas MűPa-beli jelenése is, a Világgödör programja pedig elektronikát kínál, szintén pénteken: a Sonar, a Colorstar és a Zagar koncertje mellett Juhász Kata Cafe de la dance című performansza színesti a programot a Gödörben.

Az elektronikus jazzért szombaton már az A38 fedélközébe kell alászállni, ahol a német L'Egojazz és az Eric Sumo Band koncertezik, immár Harcsa Veronika nélkül. A lakosainak művészi, így zenei hajlamairól méltán híres Szentendrének saját estje lesz szombaton a Gödörben, a várost az Elektróda, a Presszó Tangó Libidó, a Kistehén Tánczenekar, a Sajnosbatár és az SMGRL képviseli. A fél Albert Einstein Bizottság is jelen lesz, EF Zámbo Pici a Happy Dead Banddel koncertezik, Wahorn András pedig performanszát adja elő.

Vasárnap a Magyarországra szinte hazajáró svéd blackmetal-banda, a Sabaton tör-zúz a Club 202-ben (ex-Wigwam). A skandináv srácok igencsak vonzódnak a törihez, dalaikban nagy csaták sztorijait villantják föl.

Cucho Valdes, a világhírű dzsessz-zongorista hétfőn a MűPában ver a billentyűk közé. Emberünk csodagyerekként indult, már háromévesen hallás után zongorázott. Azóta elröpült pár évtized, de Cucho tehetsége mit sem kopott.

A jamaicai ska - részben az ötvenes évek óta együtt játszó - veterán brigádja, a Skatalites a West-Balkán közönségét őrjítheti meg kedden, ha csak fele olyan vidám és energikus koncertet rak oda, mint pár éve a Szigeten. Előttük a Pannonia Allstars Ska Orhestra hangolja a publikumot.

Szerdára a finn heavymetal-banda, a Lordi Petőfi Csarnok-béli buliját ajánljuk melegen. Annál is inkább, mivel a finn arcok imádják a műfajhoz tartozó zombijelmezeket és az enyhén horrorisztikus színpadi show-t.