Budapestre elhozni a Stanton Warriorst tuti siker, de igazából így van ez a világ majd' minden táján. A srácok járják is a világot bőszen, turnáznak Ázsiában, Amerikában, most pedig ismét nálunk játszanak, az A38-on. Most pénteki bulijuk előtt e-mailben válaszoltak kérdéseinkre - az interjú után pedig következik az obligát belépő-nyereményjáték, a nyertesekkel.

Azt tudjuk, hogy a neveteket a Stanton Ironworks cég csatornafedelei ihlették. Elmondanátok, hogy történt a dolog?
- Elkészítettük az első számunkat, és a kiadó már másnap le akart szerződtetni minket. Még nem volt nevünk, mivel nem számítottunk ilyen szintű érdeklődésre. Ezután nem sokkal Mark felbukott egy csatornafedélben, melyre a Stanton Warriors felirat volt égetve. Ennyi kellett csak, megvolt a név.

Egyfajta őrületet indítottatok be a logótokkal, például már rengetegen tetováltatták magukra. Ti is rajongói vagytok a tetkóknak? Szempont volt a logótok készítésekor, hogy könnyen tetoválható legyen?
- Nekünk egy tetkónk sincs! De úgy tűnik, bejön az embereknek magukra varratni a logónkat. Amikor terveztettük, mindenképp olyat akartunk, ami absztrakt, mégis egy kicsit graffitis jellegű.

A bristoli szcéna nagyon jelentősre és influenciálisra nőtte ki magát az elmúlt húsz évben. Melyik kortárs kolléga munkásságát szeretitek a legjobban?
- Massive Attack, leginkább az első albumuk miatt. Nem követtek egy stílust sem és nem azt játszották, amit az emberek hallani akartak. Ez a szellemiség meghatároz minket is a mai napig. Aztán ott van Tricky, a Portishead és Roni Size, akik hasonlóan álltak hozzá a zenéhez sokáig. Eredeti légy, de duplikálj!

A Punks névre keresztelt kiadótok meglehetősen csöndes volt az utóbbi időben. Terveztek új kiadványt, albumot a jövőben? Esetleg egy új Sessions-t?
- Rengeteg új cucc fog jönni a Punkstól a közeljövőben. Leszerződtettük Marten Horgert, a Maffia Kisst, 7DB-t és másokat is. Nagyon keményen fogunk melózni a kiadón, hogy új, izgalmas tehetségeknek tudjunk teret adni.

Rengeteg fellépésetek van mindenfelé a világban (amerikai és ausztrál turné, rengeteg európai helyszín stb.), hol szerettek a legjobban játszani?
- Imádjuk az ázsiai országokat, mint például Kambodzsa, Malajzia, Indonézia stb., legfőképp a kultúrájuk és a klímájuk miatt. Nagyon szeretünk utazni, megismerkedni új emberekkel és hatalmas bulikat rendezni mindenhol!

Mi a legbizarrabb helyszín, ahol eddig felléptetek?
- A Burning Man elég fura, de egyben nagyszerű is a Nevadában. Kint vagy a sivatagban a semmi közepén körülvéve egy csomó hibbant arccal. Nem semmi élmény, az biztos!

A podcast-sorozatotok nagyszerű mixek sorozatát szülte. Imádtunk minden részt. Kit terveztek meghívni legközelebb?
- A budapesti bulijaink szervezőit, a Ninjabreakzt! Siessetek és nyomjátok le gyorsan, srácok!

A Ninjabreakz szervezte pénteki hajós bulijuk a High Definition Break Series tizenkilencedik alkalma, mely este tizenegykor kezdődik. A Stantonnal megint érkezik a szintén brit Ed Solo (Hot Cakes/Rat Records/Jungle Cakes), illetve két párban játszanak a szervezők, dj Pryus Zerával, és Krueger Adam Dolph-fal. A belépő háromezer forint, illetve nálunk kettő ingyen.

Nyerj!

Ki volt a brit extravendég a Stanton tavaly áprilisi budapesti buliján? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: Dancefloor Outlaws.)

A megfejtéseket március 14-én, pénteken délután háromig vártuk a koncertblog1@gmail.com-ra Stanton2 tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Ninjabreakz: High Definition Breaks Series 19 - Stanton Warriors, Ed Solo partyra, az A38-ra: Csizmár Zsuzsannát és Németh Csabát. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!