Éteri technót, psy-t, spacerock-koncertet, japán taiko-dob-show-t és punkrockestet egyaránt kínál a budapesti hétvége, a nevét a gázadással kapcsolatosan elnyerő román breaker Blanilla és a Virus Recordings drum'n'bass-legendája, Ed Rush bulija mellett. Az utóbbi Insideinfóval közös fellépésére jegyet is adtunk két olvasónk az Akváriumba szombat estére, előbbi bulijára pedig italkuponokat osztogattunk.

Ed Rush

Október 17., péntek

Ninjabreakz: Future Sound of Breaks - Blanilla, Corvin-tető

A kolozsvári dj-producer segítségével vetít rá a törtek jövőjére a Ninjabreakz, ahol lesz bőven újsulis, garázsba, twostepbe ágyazott, csakúgy, mint dubstepre, trapre hajazó break és minden bizonnyal drum'n'bass is. A román lemezlovásszal érdekes interjú is olvasható oldalunkon, és még italkuponokat is osztunk. A beszélgetésből kiderül többek között az is, hogy egy haveri Need for Speed-ezés alkalmával kapta művésznevét. A party teljességéről előtte és utána a Ninjabreakz-rezidensek (Krueger, Adam Dolph, Reza és Pryus) gondoskodnak.

Belépő: 600 Ft

Blanilla-interjú és italkuponjáték

Lost Minute/Technodub Seance: Dave Schwertfeger, Tazmania, Lärm

A Trafóba tervezett Moritz von Oswald Trio featuring Tony Allen & Max Loderbauer sajnos elmarad, de hivatalos afterpartyja lesz, a Technodub két németországi titánjával a Carambolage kiadótól. David Schwertfager és Tazmania jellemzően sok trükkös dubos alappal dolgoznak, melyeket többnyire minimáltechnóval egészítenek ki. Odum (Krisz Deak & Zoltan Solomon) live-szettje is éterinek ígérkezik. Nagát és Peter Bernathot együtt először Ozorán hallottuk, amint a Pumpui-ban őrjítették a táncoslábúakat kora délután.

Belépő: 1000, trafós karszalaggal 800 Ft


Futurefolk: Astralex, R33

A most harmincéves osztrák Astralex igazi goás családból származik, állandóan nagybátyja legendás pszichedelikus boltjában lebzselt, ahol mindenkivel megismerkedett, aki számít, így nem volt különösebben nehéz eljutnia a világ minden tájára, a jelentősebb psytrance-színpadokra. Péntek este éjjel három és hajnali öt között játszik az R33-ban, ahogy kell, ugyanis amit játszik, az igazi éjszakai fullon-veretés. Astralexet azért (is) szeretik a vájtfülű goások, mert sok-sok psy-dj-vel ellentétben kiváló technikával, komoly tudással ügyel a keverésre, a számok közötti átmenetekre. A partyt este tízkor Mindler kezdi, majd éjfélkor érkezik a radiozorás, Ozora fesztiválos Tsubi, majd éjjel fél kettőkor a szervező, futurefolkos Dolphin. Aztán ötig ugye Astralex, majd hatig Aurafood liveactje; őt az Y-Productiontől Hruscsov fél hétig zenél, a végén pedig, kilencig a szintén Y-os Toge táncoltat.

Belépő: 1500 Ft

Október 18., szombat

Bladerunnaz: Ed Rush, Insideinfo (UK), Akvárium-Nagyhall

A drum'n'bass legendás Virus kiadójának legnagyobb sztárja és veteránja, Ed Rush tudja le évi fellépését Budapesten szombaton, szinte napra pontosan egy évvel a tavalyi dürlines partyja után. Ed Rushról (Ben Settle) simán mondhatjuk, hogy a drum'n'bass atyja, első komolyabb sikere (Bludclot Artattack) már '93-ban kijött, de '96-ben már simán dnb-slágergyárosnak nevezhetjük. Két év eztán, '98-től már a Virus alatt tevékenykedik, leginkább Opticallal. Vele és itt jött az egyik, ha nem a legfontosabb dárenbézalbum, a Wormhole, számtalan inspiráció és dnb-rajongó alapvető zenéje. Ed Rush ezúttal a szintén virusos, brit Insideinfóval érkezik (tavaly Opticallal jött), hogy lenyomja a torkokon komor és sötét dnb-jét. Ebben a magyarok közül a nemzetközi szinten legismertebb Chris.su (Fate Recordings), a szintén a Virus-istállóba tartozó Mindscape, illetve a tizenöt éves, hazai vezető törtütemszervező, a Bladerunnaz képviselője, Mastif segít. A bulit mc Daxta irányítja, kezdés este tízkor, zárás hajnal-reggel hatkor.

Belépő: 3000 Ft – vagy ingyen:

Jegyet nyertek

Ki volt az mc a tavalyi Ed Rush&Optical-bulin? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz Ryme Tyme.)

A megfejtéseket október 18-án, délig vártuk a koncertblog1@gmail.com-ra Ed Rush tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek az aznap esti Bladerunnaz: Ed Rush, Insideinfo partyra, az Akváriumba: Badárka Pétert és Pásztor Csabát. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Colorstar, vendég: String Theory, Roham

A már tizennyolc éve elektronikával játszó banda a Rohamban koncertezik, és valószínűleg idei ep-jük négy száma is elhangzik szombat este, ahogy más dalok is a még idén piacra kerülő új albumukról. A Colorstar vendége a No Label-zenekarok egyike, a String Theory lesz. A String Theory testvér zenekara, a Grabanc három tagjával a szeptemberi A38-as No Label buli előtt beszélgettünk.

Belépő: 1000 Ft

Október 19., vasárnap

Yamato: Oroszlánbőgés, Papp László Budapest Sportaréna

Tavaly és tavalyelőtt több előadásban tartott bemutatót a taiko-dobolásből a Yamato. Idén viszont csak egyetlen egy alkalommal mutatják be legújabb előadásukat Oroszlánbőgés (Raion – The Hawl of Lion) címmel. A japán perkások a Papplaciban is lélekből ütik és testből verik majd. Beharangozó posztunkban írunk a brigád korábbi magyarországi sikereiről, a dobosok életmódjáról és a daiko dobolásról.

Belépő: 6500–18 500 Ft


Off!, Cerebral Ballzy (USA), A38

Nagy a divatja a szupergruppoknak, hardcore-os is van, ráadásul a Black Flag Henry Rollins előtti, és még nála is nagyobb állat énekesével, Keith Morrisszal a frontban. Az amerikai punk hagyományokat ápoló Off! vasárnap koncertezik az A38 gyomrában. Az előzenekar, a Cerebral Ballzy szintén a tengerentűlról jön. A sárcok a fiaik is lehetnének az Off!-os öregeknek, de ők is ugyanolyan hardcore arcok. Kőkemény punkrock zúzás lesz a hajóban, az már tuti.

Belépő: elővételben 3200, a koncert napján 3800 Ft

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!