Múlt héten jött ki a csütörtöki bemutatókoncerttel egyidőben a Colorstar háromszámos ep-je, mely a szeptemberre beharangozott új album felvezetője, illetve rápakolták a két éve megjelent legutóbbi nagylemez utáni első, önállóan közreadott számot. Meghallgattuk a két új számot, és újracsekkoltuk a korábbit is - nekünk tetszettek.

Ep-bemutató az Akváriumban

A címadó Reaction alapját, vázlatát a két éve, a Flow előtt a zenekarba érkezett Máté Szabolcs rakta össze, amire aztán ráúsztatták a Colorstar utazós-utaztatós sávjait. Az eredmény egy feszültséggel teli, izgalmas futamokkal megpakolt, tipikus felvezető szám. Az angol szöveget az együttes külsőse-barátja, Bánföldi Tibor jegyzi, és plasztikusan illeszkedik a nem kevés feszültséggel idegborzolóvá tett zenéhez - arról a reakcióról szól, amit kábé akkor érzünk, mikor megkívánunk valakit.

A Reaction alapvetően komoly hangvételű, már-már vészjósló, hovatovább, legalábbis parásabb pillanatainkban fenyegető hatású(nak is érezhető) - ezzel szemben a másik vadiúj szám, a One More Song (Még egy dal) maga a nyárias könnyedség, ami egy kis basszalappal máris okkal-joggal pályázhatna a nyár slágere címre. Alighanem erről beszélt a gitáros és társ-zenekarvezető Szalay Péter múlt heti interjúnkban: "Egy magunkfajta produkció esetében az a legegészségesebb, ha a slágergyártás szándéka nélkül sikerül slágereket írni, ha a slágergyártás nem válik elsődleges céllá. A sláger a mi értelmezésünkben ideális esetben csak egy reklámfelület, egy tömör, frappáns, esszenciális kivonat, ami rá tudja irányítani a figyelmet arra, amit egyébként csinálunk." Nos, szerintünk a One More Song-gal ez most elég jól sikerült.

A nem sokkal a Flow után kijött Blind and Deaf (Vak és süket) került még a mostani ep-re. Egy közel kétéves szám felvétele az új album bevezető ep-jére nekünk kicsit furcsa, még ha érezzük is a húzásban a katalogizáló szándékot. Az alapvetően inkább még a korábbi felállásban született track amúgy nagyon rendben van, a klippel együtt pláne. 2012 végefelé, mikor született, divatosak voltak a mindenféle politikai protesztzenék. A Blind and Deaf ezekre, illetve a politika leegyszerűsítő válaszaira reflektál, hangsúlyos énekhanggal. Ezt az ekkoriban érkezett Máté Szabolcs adja, aki nem mellesleg komoly erősítést hozott a zenekarba az elektronikus hangzásban is.

A Colorstar legközelebb június tizenegyedikén, szerdán este ad koncertet. A Budapest Parkban ezen az estén a Zagar is fellép.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!