Szeptember elején kezdtük a heti buliajánlókat az Origo zeneoldala, a Quart felkérésére. Heti ajánlataink közül kiemelkedik a négytermes szombati Bonus Electronic Music Festival, ahova a világ számos országából érkeznek dj-k. Az elektrós heti javaslataink közül pedig kiállnak a Pasión de Buena Vista Kubát idéző koncertjei, melyek közül a Papp László Budapest Sportarénában rendezendőre jegyeket is sorsolunk.

Budapest Calling: Alle Farben, Trafiq, október 9., csütörtök

Könnyen emészthető house-zal táncoltat Alle Farben a Trafiq-ban. A Budapest Calling sorozat eheti vendége egyenesen Berlinből hozza seggrázató lemezeit, és valószínűleg nagy slágerét, a She Moves-t is lejátssza majd. A berlini arc lassan Európán túl is nevet szerez magának. Dolgozott már együtt olyan énekesekkel, mint Graham Candy, Sway Clarke II, vagy Jenny Rossander. Mindenesetre a csütörtök-kispéntek tétel prímán beigazolódik majd a Hercegprímás utcai szórakozóhelyen.

Belépő: hölgyeknek 2000, uraknak 2500 Ft (1000 Ft lefogyasztható)

Goa.hu/Y-Production: Autumn Colors, Avalon & Psilocybian - Club 202, október 10., péntek

Úgy tűnik, hosszú évek után megint ott tartunk, hogy minden hétvégén nagyobb szabású goapartyn pöröghetünk. Most pénteken épp az angol Avalon és a horvát Psilocybian viszi az ősz fullon psytrance-es színeit Club 202-be három kombinációban: a horvát előad egy dubos, lassabb live-produkciót a buli elején a nagyszínpadon, majd később, az éjszaka közepén, hajnaltájt az angollal egymást követve táncoltatnak.

Belépő: este tizenegyig 2500, utána 3000 Ft

Tom Szeret: Ben Vedren live, Toldi - október 10., péntek

Tom Select (Girls&Mathematics) kedvenc előadóit fölvonultató techhouse-rendezvénysorozat aktuális vendége Ben Vedren. A francia srác élőszettel kedveskedik az ínyencek. Ben éppen túl van első ep-megjelenésén. Korábban a detroiti Planet-E, vagy a Balance Records válogatásában tűnt föl a neve, de ő a rezidense a párizsi Concrete buliknak is. A felvezető és a továbbpörgető szett ezúttal is a házigazdáé lesz a Toldiban.

Belépő: 1000 Ft

Bónusz Electronic Music Festival, Hungexpo, október 11., szombat

Az afterpartyból magát mára már Közép-Európa legnagyobb egynapos elektronikus zenei fesztiváljává kinövő buli négy teremmel csábítja a technó és a house elkötelezett híveit. Fellép a Dubfire Washington D.C.-ből egy hibrid-live-szettel, még az amszterdami premierje előtt, de jön a francia Gesaffelstein, Len Faki Berlinből, a svájci Chris Liebling, Advent Londonból és a portugál Industrialyzer, de ott lesz a libanoni születésű Nicole Moudaber is. Az idei fesztivál érdekessége, hogy a színpadokon vegyesen lesznek magyar és külföldi előadók, így például a Red Arénába került az imént felsorolt nevek mellé Hot X, Gabor Kraft, a SANFRANCISCOBEAT vagy éppen Jay Lumen is. A Blue Arénában pedig a hollandok, Dannic, Dyro, a Firebeatz, és Don Diablo mellett Andro, Julia Carpenter, Muzzaik, Firedog és a Dublic ikrek képviselik majd hazánkat.

Belépő: elővételben 9990 Ft, a fesztivál napján 10 990 Ft

NVC-klub: Alex BanksToldi, október 11., szombat

Az NVC-klub erősen kezdett a múlt havi Rone live-val, melyre közel sem fért be mindenki, aki szeretett volna. Most az angol Alex Bankset látják vendégül, aki szintén lassabb, downtempós, lounge-os vonalat hozza a technóból, de változatos szettjei nem nélkülözik a nyolcvanas évek szintitémáit, vagy éppen a bizarr törtütemeket sem. Alex Banks számos Ninja Tune (Bonobo, Husky Rescue, Andreya Triana) remixe után a Modeselektor által felügyelt Monkey Business kiadóhoz szerződött és náluk adta ki az Illuminate című korongját, ami egyszerre mély, elszállt, de emellett többek szerint táncolható is. Ma már egy lapon emlegetik a tagot Nicholas Jaar-ral vagy éppen Daniel Avery-vel.

Belépő: 1500 Ft

Kez YM – Lärm, október 11., szombat

A klub-a-klubban-hely  a bulinegyedi Fogasházban megbújó Lärm vendége Kez YM. Az a japán deephouse dj tándoltat ott. aki valahogy egyszerre van otthon hiphopban és house-ban, miközben funkos is, sőt a detroiti technó hatásai is kihallhatók szettjeiből, de nem felejti el az acides, brokenbeates, sőt diszkós dolgokat sem. A nagymestert Chrimson, Suhaid és Nervo vezeti föl, illetve le.

Belépő: 1000 Ft

Bladerunnaz: UKF - Eptic, Annix – Corvin-tető, október 11., szombat

A kéttermes hardcore dubstep buli az underground műfaj két nagyágyúját hozza, hiszen brit Annix-ék a drum&bass-ből jönnek, de igazán a dubstepben tudtak kiteljesedni. A belga Eptic maga tervezi az EP-i külsejét is, a Corvin-tető közönségét pedig a stílus talán legextrémebb basszusaival pörgeti majd meg. A srácok rendesen odavágnak majd a géppuskaszerű basszusokkal és a ciripelő szintikkel, mellettük olykor úgy tűnhet majd, hogy Skrillex csak bogarakat gyüjtő kiscserkész. A kisteremben eggyel visszafogottabb integetésre lehet számítani a 2N-nel vagy a Raise Spirit-tel.

Belépő: 23.00-ig: 2000 ft, 23.00 után: 2500 Ft

Pasión de Buena Vista-koncertek, Papp László Budapest Sportaréna, Ram Colosseum, október 13-14., hétfő-kedd

Az erőteljes látvánnyal teljes show, a Pasión de Buena Vista európai turnéja Budapestet is eléri a hét elején. A tüzes karibi dallamok hétfőn este nyolctól a Papp László Budapest Sportarénában, majd kedden délután háromtól és este héttől pedig két előadásban a Ram Colosseumban csendülnek föl. Tizenegy zenész, nyolc táncos és három énekes csábos táncokkal viszi közelebb a közönséget a mambo, a rumba, a chachacha és a salsa világához.

Belépő: 7900–27 900 Ft (Aréna), 9900–27 900 Ft (Ram) – vagy ingyen a Koncertblogon!