Nem tudjuk megkönnyíteni a döntését azoknak, akik még nem tudják, melyik fesztiválon töltenék a hétvégéjüket. Választhatják például a lakóhelyükhez legközelebbit, a veszprémi Utcazene, a szolnoki EFOTT vagy a tokaj-rakamazi Hegyalja közül, vagy tehetnek úgy, mint a hét fesztivál-sztahanovista zenekarai, a Kiscsillag és a Vad Fruttik, akik mindhármon megjelennek.

Feszt-sztahanovisták szelik az országot

Nos, a Kiscsillag a veszprémi utcazenélést már le is tudta szerdán, de csütörtökön (július 14.) este fél 8-kor már a Hegyalja nagyszínpadán tolja Lovasi brancsa, hogy szombaton fél 9-kor a szolnoki EFOTT-on pengesse az orfűi pecázóst.

A Vad Fruttik szerdán még a Zöld Pardon közönsége és kameránk előtt adott sikeres koncertet, de csütörtök délután hatkor már a Hegy’ nagyszínpadán Rakamazon volna jelenése, pénteken pedig Szolnokon játszik fél 9-kor, aztán szombaton este háromnegyed 11-től a veszprémi Utcazenén zárja hétvégi országjárását.

Kétfesztiválos zenekarból már jóval több jut a hétvégére. Annyi, hogy ehelyütt csak hármat citálnánk a nagyszínpadok ajánlatából. A PASO-t július 8-án még a Balaton Soundról közvetítettük, de folytatják fesztiválnyomulásukat ska-s srácok, pénteken 7-kor Szolnokon, szombaton háromnegyed 5-kor Rakamazon üdvözlik Gagarint.

Szívesen lobogtatja a jamaicai zászlót az Irie Maffia is, ők szolnoki etapjukat már szerdán letudták, de pénteken fél nyolctól Tokajon húzzák a reggae-t és raggát.A pécsi 30Y pedig csütörtökön fél kilencre az EFOTT-nagyszínpadára, szombaton kilencre meg a Hegy’ főhelyszínére viszi az MR2-ből jól ismert dallamait.

Headlinerek a Hegyalján

A szerdai Scooteren túl csütörtökön amerikai zenekarok húzzák a ’Hegyet. A már a ’80-asok végén is hasító Pennywise punkrock banda új magyar származású énekesével, a Kaliforniában élő Téglás Zolival a frontban zenél csütörtök este 9-től. Zoliék után 11-től a Mastadon következik sokszínű, de húzós progresszív metáljával.

Pénteken a kilencvenes évek végének deszkás kultcsapata a göttingeni Gueno Apes következik 9-től. 11-től pedig a trashmetal nagy négyesének elpusztíthatatlan együttese, a Slayer zúz kíméletlenül az április 8-i Megadeth-tel közös budapesti koncert után alig három hónappal újra Magyarországon. Ezúttal viszont az akkor sérült gitárossal, Jeff Hannemannal a színpadon (a zenekar dobosával Dave Lombardoval készült videóinterjúnk itt tekinthető meg). Szombaton este 11-kor végül a brit Kosheen popos drum and bass-ével érkezik meg a ’Hegyre.

Nagy magyarok az EFFOT-on

Az egyetemisták a legnépszerűbb magyar zenekarokkal zárják a Nagyszínpad napi programjait Szolnokon. Csütörtökön fél 11-kor a Republic, pénteken ugyanakkor a Tankcsapda és a szombati hasonló időpontban a Quimby játszik Szolnokon.

Nemzetközi Utcazene

Az Utcazene Fesztivál szervezői az egész golyóbisról hívtak zenekarokat: Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Spanyolországból, Mexikóból, Venezuelából és Chiléből is érkeznek Veszprémbe a négy nap alatt. Csütörtökön este 11-től a német reggae király, a tavaly a Szigeten játszó Gentleman és zenészkompániája az Evolution játszik a veszprémi várban, aztán pénteken fél 9-től egy másik úriember a mindig elegáns spanyol Tonino Carotone, míg szombaton 11-től a venezuelai punkos és elementáris skabanda, a Desorden Publico.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)