Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az évről évre több látogatót vonzó Balaton Sound Zamárdi szabad strandján. Az 500 Ft-os, majdhogynem pohársörök, tűsarkús-bikinis lányok és nonfig tetkók közül bizony, a Koncertblog kamerája sem hiányozhat. Vessünk egy pillantást a programra, csináljunk úgy, mintha már a bejáratnál állnánk: mit nézzünk meg ma?

 

Július 8. Első nap:

Kora délután megérkezve komoly kihívást jelenthet a vonaton/buszon/kocsiban/biciklin betermelt, már Kelenföldön hugymeleg sörök/fröccsök/viszkikólák hatásának visszaszorítása, ezért érdemes csobbanással kezdeni a jó hűvös vízben. Miután felvertük a sátrunkat (lehet, hogy elit fesztivál, de maradjon meg a hitünk a sátrazás gyönyöreiben), irány a Heineken nagyszínpad, a Lava Lava crew hozza remélhetőleg még nem az arcletépős vonalat. Ötkor irány a T-Mobile Terasz, kis Bootsie Quartet bemelegítésnek, csak hogy hatra visszaérjünk Eric Sumo-ra a nagyszínpadhoz. Ha már nagyon a lábunkban van a bugi, fél héttől Pryus & Krueger szállítja a breakeket az Mr2-Mol színpadon. Nyolcra vissza a nagyszínpadhoz, az angol Klaxons hozza a legtrendibb elektrós indie zenét, és vele a legtrendibb elektrós indie lányokat. Rögtön utána a Pet Shop Boys kötelező, aki nem bírja, azt a Barabás Lőrinc Ekletric szórakoztatja a T-Mobile Teraszon. Az este további részén szabadfoglalkozás, hajnal fél háromtól, a Burn Arénában Paul meg Okenfold várja repülni vágyókat.

 

 

 

 

Július 9. Másnap:

Ha nem tudunk lefeküdni, vagy túl korán keltünk, reggel tízkor megtanulhatunk dj-zni: irány az OTP Bank FreeDome by radiocafé 98.6 színpad (továbbiakban OTPBFDbrc). Ha csak a hányinger kergetett ki minket a sátorból, déltől a tilosos Keyser & Suhaid mutatja be, hogy mulat egy beates magyar úr. Négytől Mentalien várja a chilles d’n’b kedvelőit az Mr2-Mol színpadon, hattól Anima Sound System a nagyszínpadon, bár kicsi szívem inkább Hauber Zsolt minimáljára dobbanna a naplementében (18:00, OTPBFDbrc). Nyolctól Tricky ültet le minket a nagyszínpad előtt, de csak hogy tíztől még nagyobbat üssön a Chemical Brothers. A szett elejét hallgatgatva azonban sunyi módon átszaladunk a T-Mobile teraszra: ha valami most nagyon megy, az a Die Antwoord és a ninja-mániájuk. Ha már konstatáltuk mennyire áptudétek vagyunk, nem hagyhatjuk ki fél tizenkettőtől a kanadai Chromeo funky show-ját sem az OTPBFDbrc színpadon. Paul Van Dyk fél háromtól a Burn Arénában, addig dj Fresh lakossági törtütemeire pattoghatunk az OTPBFDbrc-n. Levezetésnek hajnal négytől a Fine Cut Bodies mutatja meg az Mr2-Mol színpadon a sok külföldinek, hogy kell minőségi elektrót szelektálni.

 

 

 

Fine Cut Bodies @ Sublevel Soundclash on 28/03/2009

 

 

Július 10. Utolsó előtti nap:

Háromtól megtudhatjuk, mire izgulnak San Franciscóban: pofátlanul fiatal honfitársuk, We Plants Are Happy Plants és Datascent a Nagyszínpadon. Öttől az Esclin Syndo visz minket nagyon mélyre a T-Mobile Teraszon, utána egy kellemes környezetben elfogyasztott vacsi, készülni kell, nagyon húzós estének nézünk elébe. Nyolctól Pendulum a Nagyszínpadon, ugyanekkor Kollektíva parti az Mr2-n. Tíztől David Guetta szintén a Nagyszínpadon, aki valami tökösebbre vágyik, annak a South Central hozza a T-Mobilnál. Fél egytől teltház a Burn Arénában: Paul Kalkbrenner kötelező szettjén esünk szét, berlini teknót harapdálva. Pihenni azonban nincs idő, csak háromig játszik a francia Yuksek, futólépésben izgulunk, hogy még halljuk a tavalyi év egyik legszebb számát a So Far Away From The Sea-t. Utána át a Burn Arénába, megnézzük Carl Craiget, és hogy hogyan lehet unott pofával zseniális zenét csinálni. Zárásként All Night Breaks buli az Mr2-n, vagy mash-up parti (Balogh Kálmán cimbalom művész vendégszereplésével!) a Heineken Music Arénában.

 

 

Paul Kalkbrenner - Aaron

 

 

Július 11. Utolsó nap:

Teljesen szétcsúszva, minden erőnket összeszedve nekifutunk az utolsó napnak. Délután fél hétkor kimászunk a sátorból, a flip-floppot magunkra szigszalagozzuk és kiülünk a Nagyszínpad elé, ahol sportfröccsöt szürcsölgetve, hosszasan elmélkedve nézzük végig a Pink Martini franciásan elegáns produkcióját. Fél kilenctől a 2manydjs szívja ki minden megmaradt monoszacharidunkat ugyanitt. Sokkot kapva mehetünk át az Mr2-re Carbonfools-ra, csak hogy rákészüljünk az esti Jamiroquai fankijára. Amennyiben sikerült beleültetnünk a lábunkba a bugit, fél egytől John Digweed rével a Burn Arénában, egytől Dennis Ferrer a T-Mobile Teraszon. Négytől az Mr2-n Cadik hozza a kötelezőt, utána akár maradhatunk is, hogy Spacemonkei tépje le a maradék arcunkat, miközben a biztonságiak már terelgetnek kifele.

 

 

John Digweed - Gridlock (John Digweed And Nick Muir 25 Minute Extended Mix)

 

Aki ezen a hosszú hétvégén mégis inkább Wi-fit lopkodva marad jól megszokott urbánus környezetében az se búsuljon, a Koncertblog ott lesz a legjobb bulikon, élőben közvetítünk, csakhogy le ne maradjatok semmiről.