A 2011-es budapesti Electronic Beats fesztivált október 28-án rendezi az NVC szervezőcsapat a Millenárison. A fellépők között ott lesz berlini Apparat Band experimentális elektronikájával, a lisszaboni Buraka Som Sistema seggrázatós zúzásával, a londoni Does It Offend You, Yeah? elektronikus punkrockjával, valamint a reykjaviki FM Belfast elektronikus indie-jével. A hazai színeket a Realistic Crew és Crimson képviseli a fesztiválon. A Koncertblog játékának nyertesei a poszt alján olvashatják nevüket.

Az izlandi FM Belfast

UPDATE: Az egyik Electronic Beats-jegynyertesünk, Németh Andrea nem tud elmenni, ezért fölajánlotta, hogy sorsoljuk újra a belépőjét - megtettük, az új nyertes: Gulyás Dorka! Mailben mennek neki a részletek, de ha ismeritek Dorkát, szóljatok neki ti is, hátha nem látja már a leveleit. Köszi nektek, és Andreának, hogy szólt, nem tud menni.

Apparat Band (Berlin, Németország)

Az Apparat projekt mögött a berlini Sascha Ring áll immár tíz éve, de persze az esztendők során sok neves zenésszel dolgozott együtt. Az ugyancsak 2001-ben Shitkatapultnál megjelent első  Apparat-albumot, a Multifunktionseben címűt hét további követte. A legutolsó a sorban a londoni Mute kiadónál napokban megjelent The Devil’s Walk, melynek címét a nagy angol romantikus költő, Shelley egyik politikai verséből kölcsönözték. Az Apparat experimentális elektronikáját illetik a futurepop címkével is, mindenesetre vonósok és zongora hangja, valamint egyéb zörejek is kihallhatók a meglehetősen dús muzsikából.

 

Buraka Som Sistema (Lisszabon, Portugália)

A háromtagú lisszaboni brigád saját meghatározása szerint a kínai pop-, a klubzenét és a ghettotechet keveri-kavarja. Az afrikai kuduroritmusok mesterei 2006-ban megjelent From Buraka to the World ep-jüket bővítették teljes albummá 2006-ban, de az első igazi teljes lemezük a 2008-as Black Diamond volt. Az utolsó pedig az idén megjelent Komba. Nem bűvöljük további szavakkal a még mindig sötétben tapogatózókat, bőven táncolható elektronikus zenét várhatunk a BSS-től a budapesti Electronic Beatsen is.

 

Does It Offend You, Yeah? (Reading, Egyesült Királyság)

A pesti Electronic Beats világszerte talán legismertebb fellépője a punkos-rockos elektronikus zenével hódító  Does It Offend You, Yeah? nevű mára már öttagú formáció. A banda egyik dalában magabiztosan jelenti ki magáról, hogy tagjai bizony rocksztárok. Ehhez mindössze két albumát (a 2008-as You Have No Idea What Your Getting Yourself Into-t és az idei Don’t Say You Didn’t Warm You-t) tette oda a 2006-ban alakult readingi csapat. Az öttagú band két szintissel, egy gitárossal, basszgitárossal  és dobossal tolja az igen szétcsapott, heroikus pózoktól nem mentes, slágerelemekkel megrakott elektronikus punkrockját. A zenekar négy tagjának vokálja még változatosabbá teheti az október 28-i koncertjüket is.

 

FM Belfast (Reykjavik, Izland)

A név ellenére nem északír, hanem izlandi négytagú zenekar indie-s beütésű electróval próbálkozik, mely Árni Rúnar Hlöðversson és az éteri hangú énekesnő, Lóa Hlín Hjálmtýsdóttir duójaként alakult 2005-ben. Azóta hozzájuk csatlakozott Árni Vilhjálmsson és Örvar Þóreyjarson Smárason. Eddigi két albumuk, a 2008-as How to Make Friends és az idei Don’t Want to Sleep.

 

Megvannak a jegynyerők!

Kisorsoltunk két jegyet az Electronic Beatsre, ezekhez Németh Andreának és Debreczeni Lászlónak gratulálunk, a bejutás menetét emailban közöljük velük. 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)