Szerdán este az A38-on ismét összeáll a korábban már zajos sikert arató zenekartrió, a Grabanc (a Koncertblog egyik kedvenc és "partnerzenekara"), a String Theory és a Tegnapután. A No Label Night egyben a legbulisabb zenét játszó Grabanc alapító frontemberének, Ihász Péter aka Ihinek is a búcsúkoncertje, aki ezen az estén adja át stafétát utódjának, Bíró Jánosnak. Párosjegynyertesek a cikk végén.

A Grabanc, középen egy rajongóval - jobbról a második Ihi

"Egy hosszabb külföldi tartózkodás után Budapesten kezdtem új életet 2005-ben, ami úgy indult, hogy munkát, albérletet és ezzel párhuzamosan zenésztársakat kerestem, hogy a Maslow-piramis alja legalább meglegyen. Az első próbák után tisztán láttam (ekkor hárman voltunk még csak), hogy az örömzenélésen túl ebből egy olyan produkció lehet, amit a közönség is fog élvezni. Eleinte az én hozott számaimból, számötleteimből dolgoztunk. Aztán fokozatosan gyarapodott a zenekar, és kezdett kialakulni az a gazdag hangzás, ami ma is jellemzi a Grabancot. Sokan kérdezték, hogy nem lesz-e nehéz itthagyni a zenekart, a közönséget. Egyrészt persze hogy nehéz, hisz ez egy szenvedélynek a megvalósult formája, és mint ilyet nem lehet csak úgy letenni. Másrészt viszont a szenvedély a zene maga, amit úgyse fogok abbahagyni, mindenhol hamar megtalálom a zenészeket, akikkel szeretnék együtt zenélni. Mivel úgy döntöttem, külföldön folytatom az életem, ezzel azt is elfogadtam, hogy ebben nem lesz benne a Grabanc. Helyette viszont van több külföldi és magyar ismerős, akikkel már most tudom, hogy zenélni fogok valamilyen módon, és akkor még nem beszéltünk azokról, akikkel kint fogok találkozni. Grabanc is vérfrissítést kap, megkértem Bíró Jani barátom, vegye át a gitáros posztot a bandában. Abban nem vagyok biztos, hogy még egyszer lesz ilyen zenekarom, ahol ennyire működik a tagok között a kémia, és akikkel olyan euforikus hangulatot tudunk magunk és a közönség számára teremteni, amit a Grabanccal sikerült. Örökké hálás leszek a zene istenének ezért a majdnem hét évért, melyet a világ legeslegfaszább zenekarában töltöttem el" - magyarázza Ihi szinte könnyekig hatódva a távozás és az utódlás körülményeit.

Tasi Csaba basszer, aki tippünk szerint innentől a frontemberséget óhatatlanul átveszi Ihitől, így nyilatkozott: "Déjavúm van, mert a Meztelen Ebédet is otthagyta, mikor megijedt a népszerűségtől, 2003 tájékán, elmenekült Tajvanra. Ugyanaz a szitu, nem elég a világ legjobb insrtumentális underground-együttesének szólógitárosánk lenni, szólókarrierbe kezd egy tévéboltban London külvárosában..."

A szerdai Ihi-búcsúztató koncerteste nyolckor indul a String Theoryval, mely kísérletezős, ugyanakkor energikus zenéjével jó felvezetésnek ígérkezik. Őket követi a Tegnapután, melynek énekese is van, és szintén nem ragad le egy stílusnál: világzene, prog- és trip-rockos témák, sőt nem átallanak diszkós és popos dolgokat repertoárjukba olvasztani.

Utánuk jön a Grabanc, mely egyértelműen a legtáncolósabb, legbulistább programot tolja, a legtöbb elektronikával és pszichedelikus csavarással. Minderre a belépő elővételben egy ezres, ott a helyszínen kétszázzal több. Viszont nálunk jegyet is nyerhetsz:

Játék - párosjegyet nyertek

Melyik streetart- és graffitiművész a főszereplője a Grabanc Goadisco klipjének? (Segítség korábbi cikkünkben volt, a helyes válasz Sior.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk No Label tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között három nyertest választottunk ki, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szerda esti koncertekre (tehát párosjegyet nyernek): Asbóth Rékát, Boldog Péter és Német Pétert. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertekre bejutás módját.


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!