1985-ben a Karthago koncertjével nyitotta meg kapuit a Petőfi Csarnok. Most a Pe-csa Zárófesztiválon stílusosan velük is zárul le egy zenetörténeti korszak a legendás koncerthelyszín végső kapuzárása előtt. Szeptember 17. és 20. között a Karthago mellett közel huszonöt koncert lesz a Pecsa melletti Napozóréten felállított szabadtéri színpadon.

"A Karthago számára a ’85-ös Pecsa-nyitókoncert két ok miatt is nagyon emlékezetes volt. Egyfelől akkor és ott ért véget a zenekar World Tour ’85 turnéja. Másfelől a bandának ez volt az utolsó koncertje, egy hosszabb leállás előtt. Később, 1990-ben a Pecsa ötéves jubileumi nagykoncertje volt az az ominózus koncert, ahol – akkoriban elsőként Magyarországon – újra összeállt egy legendás rockbanda. Ez volt az a Karthago-koncert, amely minden idők legnagyobb nézőszámát hozta a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán" – mesélte a Koncertblognak Szigeti Ferenc, a Karthago gitárosa és zenekarvezetője.

Most a Pe-csa Zárófesztivál utolsó napján, szeptember huszadikán egy óriási Karthago-koncerttel búcsúzhatunk a kultikus koncerthelyszíntől. A zenekarral, amely harminchat év után is az eredeti felállásban lép színpadra.

A ">Pecsa Zárófesztivál azonban nem csak a Karthago számára különleges és kiemelt esemény. Erre az alkalomra újra összeáll az Exotic, a Skorpió, a gitároslegenda Tátrai Tiborral kiegészülve, valamint a Z'Zi Labor és a teljes Veresegyházi Asszonykórus. Péntek este pedig ismét lesz a tizenkét évig sikeres Pecsa-programsorozat, a Fantasztikus házibuli az Old Boys együttessel.

Szeptember 17. és 20. között a zeneszakma és a közönség tehát méltó búcsút vehet a Petőfi Csarnoktól. Az említettek mellett fellép az Auróra, a Beatrice, a Bulldózer, a B52 és Varga Miklós, Deák Bill Gyula, a Fáraó, a Lord, a Moby Dick, a Napoleon Boulevard, a debreceni P.Box, az Old Boys, a Sing Sing, a Takáts Tamás Blues Band, Török Ádám és a Mini, az Unisex, Vikidál Gyula, Vörös István a Prognózisból.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!