Szimfonikusmetál-túladagolás áll a küszöbön, hiszen a stílus egyik alappillére, a Therion után január 27-én az olasz Luca Turilli"s Rhapsody hozza nekünk az új albumát, szám szerint a tizediket, melyet Prometheus: Symphonia Ignis Divinusnak, azaz az Isteni Tűz Szimfóniájának kereszteltek el. Nyertesek a cik végén.

luca turilli rhapsody albumbemutató club 202 szimfonikus power metal hollywood metal asylum pyre iron mask alien ridley scott neo-klasszikus metal heavy metal rhapsody of fire primal fear pink cream 69 karo nyereményjáték

 

Mikor lesz, hogy lesz?

Január 27-én, szerdán este, igen korán, már hétkor megnyílnak a Club 202 (ex-Wigwam) kapui, miután nem sokkal a francia Asylum Pyre és a belga Iron Mask előzenekarokkal lehet majd üzemi hőfokra melegedni Luca Turilli bandájára, és az ezúttal garantáltan Alien- és Ridley Scott-mentes Prometheusra. 

Hol lesz, mennyiért?

A régi Wigwam (a hely más neveket is elhasznált), most Club 202-re hallgató Fehérvéri úti komplexum ad otthont az eseménynek, ahol a gitárzenére minimális affinitást mutató koncertáró átlagpolgárnak már jelentős emlékanyaggal illik rendelkeznie, kivéve persze, ha rendszeresen emlékezetvesztésig alkoholizálva próbálta élvezni ezeket az eseményeket. Az earlybird-jegyeket legjobb tudomásunk szerint már elkapkodták, így a normál tikettekre lehet már csak lecsapni, melyek egy százas híján ötezerbe kerülnek, de aki találkozni is szeretne a bandával, vagy az aláírt poszterre, esetleg a limitált pengetőre izgul, úgy az vegyen vipjegyet tizenkétropiért.

Mi lesz?

A Concerto Music ismét nemzetközi metálfiesztával lep meg minket, bepillantás engedve a szimfonikus powermetal legfrissebb anyagába, ahogy Luca Turilli zsenijébe is, némi heavy- és neoklasszikus metállal fűszerezve az estét.

Headliner: Luca Turilli's Rhapsody

Az olasz gitáros és zeneszerző, Luca Turilli 1993-ban alapította meg mai együttesének elődjét, a Thundercrosst, mely néhány évvel később Rhapsody néven indult el a világhír felé. Gyakran Hollywood-metálnak is nevezték a másfélmillió lemezt eladó Rhapsody stílusát - mivel a kései nyolcavans évek heroikus speed/powermetalját magasztosan előadott szövegekkel teszik színpadiasabbá, olyannyira, hogy néhol már beugrik a Kate Winsletet átkaroló Leonardo DiCaprio is a Titanicon. A zenekar eredeti felállásában 2011 augusztusáig működött, amikor a két alapító, Luca Turilli és Alex Staropoli a barátságos elválás mellett döntött. Míg Staropoli Rhapsody of Fire néven zenélt tovább, Luca továbbvitte a Rhapsody nevet, saját nevét írva elé: így jött létre a Luca Turilli's Rhapsody. Az új zenekar első közös lemeze a 2012-es Ascending to Infinity volt, melyet tavaly követett a Prometheus: Symphonia Ignis Divinus. A keverés, valamint a kórusbetétek és a vendégelőadók sávjainak rögzítése ötven napot vett igénybe – a lemezen feltűnik többek között Ralf Scheepers (Primal Fear), Dan Lucas (Karo) és David Readman (Pink Cream 69) is. Az összesen hetvenperces album zeneszerzője és producere ezúttal is Turilli volt, aki egymaga komponálta a komolyzenei és a kórusbetéteket is.


 

Előzenekarok: Asylum Pyre és Iron Mask

A francia Asylum Pyre 2006-ban alakult, és Heidi Chaos énekesnővel az élen dallamos heavymetalt játszik. Spirited Away című lemezük ősszel jelent meg. A belga Iron Maskot 2002-ben alapította Dushan Petrossi. A neoklasszikus metáldalokat játszó csapat tagjai között tudhatja Mark Boals énekest is, akit számtalan egyéb előadó mellett Yngvie Malmsteen, a Dokken és a Royal Hunt is foglalkoztatott már. Az idén új kiadvánnyal jelentkező együttes legutolsó lemeze 2013-ban jelent meg, Fifth Son of Winterdom címmel.


 

Hype

  • Filmzenés fílingű, csupaszív szimfonikus metál.
  • Albumbemutató Prométeusz isteni tüzével.
  • Nemzetközi, kuriózumszámbamenő előzenekarok.
  • Ritkán látott extrák vipjegy vásárlása esetén.

Játék

Sorolj föl legalább hármat Dr. Zoidberg és a Koncertblog szerint 2015 legjobb metáljai közül! (Segítség: 2015 legjobb metáljai a szerintünk - Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg.)

A számok címét és az elkövető együttesek nevét a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk Luca tárggyal január 27-én, szerdán délután háromig. A helyes megfejtést küldők között két nyertest választottunk: Bajusz Pétert és Kovács Adriennt, akik ingyen mehetnek a szerda esti Luca Turilli's Rhapsody-koncertre, a Club 202-be. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!