Ethnofunk, csángó bugi, Magyarország válasza Jimi Hendrixre, kobzával, brácsával, furulyával – ez a Kerekes Band címszavakban. Az ő koncertjüket közvetítette élőben ma este 10-től a Corvintetőről a Koncertblog. Holnap reggel már a koncert felvételét nézhetitek blogunkban.

Január 13-án, tehát ma este a Kerekes Band is elkezdi az új évet: élőben közvetítjük az egri világzenei banda buliját a Corvin-tetőről jövő csütörtökön. Brácsa, kobza, furulya, effektező kofferek és a dinamikus dob-basszer ritmusszekció, valamint intenzív színpadi jelenlét várható a srácoktól.

Aki nem volt ott például a Kerekes Band november 27-ei tizenöt éves születésnapi koncertjén, annak megkíséreljük elmesélni miről is van szó. Először a közönség soraiban nézünk körül, ahol föltűnnek mosolygós negyvenesek-ötvenesek. Zömében a huszon-harmincasok vannak, bár megejtő, ahogy apa és két tinédzser fia együtt tombol az ethno-funkra.
A közönség elengedett ugyan, de meglepő fegyelmezettséggel tartja be a tánctérre szóló dohányzási tilalmat. Azért is meglepő a dolog, mert a Das FX-en és például a Chi Recordings buliján senki nem veszi komolyan a trendi tiltást.
Mi viszont azt lessük a Kerekesen, hogy mikor gyújt már rá valaki, hogy azonnal csatlakozunk hozzá és megtaláljuk a koncerteken és bulikon szokásos egyensúlyunkat: balkézbe sör, jobb kézbe cigi, ivás-szívás,hegyes fül, felsőtest és lábmozgatás valamint csujjogatás, ha már tapsolni nem tudunk két elfoglalt kezünkkel.
A nézőtéri hangulat is megteszi, de ami a színpadon zajlik az a tényleg csángó bugi. Fehér Viktor a dobok mögül is folyamatosan kommunikál a közönséggel hol félig állva egyik kezét magasba üti az egyeket, hol pedig a szeme vibrál a közönség felé egy percig  sem elengedve a feszes ritmust, amihez Kónya Csaba is csatlakozik kevéssé erős, de azért észrevehető színpadi jelenléttel. Csarnó Ákos a front baloldalán helyezkedik bárcsájával és hangszerének hangja a lelket simogatja. A front túloldalán szagató kobzás Námor Csaba viszont a fejekben indít kémiai reakciókat, akár le is taglózna, ha nem húzna a sodróritmus vagy Fehér Zsombor energikus és széteffektezett furulyája.
A srác színpadi teljesítménye amúgy is megérne egy tanulmányt. Betyárkalap a fejen, a Jimmy Hendrixes póló fölött meg sújtásos kabát. Aztán a betyárpipa hosszúságú furulyától az egész rövid sípszerűig kezébe kerül egy pár hangszer. És a pózokat, melyeket bemutat velük még egy hősgitáros is megirigyelné. Kedvencünk mikor derékból hátradőlve, egyik kezét a magasba emelve, másikkal meg furulyázva zúz az arcokba iszonyú futamot. A koncertet végig nézve egyáltalán nem tűnik hangzatosnak a szlogen, miszerint a srác Magyarország válasza Jimmy Hendrixre.
A számok között is szóval tartja a közönséget, megemlékezik például gyimesi mestereiről Tímár Viktorról és Tímár Jánosról, megjegyezve, hogy ha Jimmy Hendrix arrafele született volna együtt tolták volna a pálinkát. A sztületésnapi koncertből abból az időből is idéztek egy dörgedelmes táncházi sztorit, amikor még tiszta folkot játszott a banda és a nyitott közönség erre is vevő volt.
Hasonló hangulatra számíthat 13-án az is, aki elmegy Corvintetőre és kifizeti a  vagy a monitor előtt bámulja élő streamünket.Ethno-funk, csángó bugi, Magyarország válasza Jimmy Hendrixre, kobzával, brácsával, furulyával – ez a Kerekes Band címszavakban. Az ő estjüket közvetíti élőben január 13-án a Koncertblog.Január 13-án a Kerekes Band is elkezdi az újévet, mindjárt élőben közvetítjük az egri világzenei banda buliját a Corvintetőről jövő csütörtökön. Brácsa, kobza, furulya, effektező kofferek és a dinamikus dob-basszer ritmusszekció, valamint intenzív színpadi jelenlét várható a srácoktól.

Aki nem volt ott például a Kerekes Band november 27-ei tizenöt éves születésnapi koncertjén az A38-on, annak megkíséreljük elmesélni, miről is van szó. Először a közönség soraiban nézünk körül, ahol föltűnnek mosolygós negyven és ötven körüliek. Ám zömmel huszon-harmincasok vannak, bár megejtő, ahogy apa és két tinédzser fia együtt tombol az ethno-funkra.

A közönség elengedett ugyan, de meglepő fegyelmezettséggel tartja be a tánctérre szóló dohányzási tilalmat. Azért is meghökkentő a dolog, mert a Das EFX-en és a Chi Recordings buliján senki sem veszi komolyan a trendi tiltást.

Mi viszont azt lessük a Kerekesen, hogy mikor gyújt már rá valaki, hogy azonnal csatlakozzunk hozzá, és megtaláljuk a koncerteken és bulikon szokásos egyensúlyunkat: bal kézbe sör, jobb kézbe cigi, ivás-szívás, hegyes fül, laza felsőtest- és lábmozgatás, valamint csujjogatás - ha már tapsolni nem tudunk két elfoglalt kezünkkel.

A nézőtéri hangulat is megteszi, de ami a színpadon zajlik az tényleg csángó bugi. Fehér Viktor a dobok mögül is folyamatosan kommunikál a közönséggel: hol félig állva egyik kezét magasba emeli, mint aki éppen gólt lőtt, a másikkal meg serényen üti az egyeket, hol pedig a szeme vibrál a közönség felé, egy pillanatig sem elengedve a feszes ritmust, melyhez Kónya Csaba basszusgitáros is csatlakozik kevésbé erős, de azért észrevehető színpadi jelenléttel. Csarnó Ákos a front baloldalán helyezkedik bárcsájával, hangszerének hangja a lelket simogatja, legyen mégoly energikus a játéka.

A jobb oldalon szaggató kobzás Námor Csaba viszont a fejekben indít kémiai reakciókat, akár le is taglózna, ha nem húzna a sodróritmus vagy Fehér Zsombor energikus és széteffektezett furulyája.

A srác színpadi teljesítménye amúgy is megérne egy tanulmányt. Betyárkalap a fejen, a Jimi Hendrix-póló fölött meg egy sujtásos kabát. Aztán a betyárpipa hosszúságú furulyától az egész rövid sípszerűig kezébe kerül egy pár hangszer. És a pózokat, melyeket bemutat velük, még egy hősgitáros is megirigyelné. Kedvencünk, mikor derékból hátradőlve, egyik kezét a magasba emelve, másikkal meg furulyázva zúz az arcokba iszonyú futamokat. A koncertet végignézve egyáltalán nem tűnik túlzásnak a harsány szlogen, mely szerint a srác Magyarország válasza Jimi Hendrixre.

Emberünk a számok között is szóval tartja a közönséget, megemlékezik például gyimesi mestereiről, Tímár Viktorról és Tímár Jánosról, megjegyezve, hogy ha Hendrix arrafele született volna, együtt tolta volna a pálinkát Tímárékkal. A születésnapi fiesztán még abból az időből is idéznek egy dörgedelmes táncházi sztorit, amikor még tiszta folkot játszottak, és a nyitott közönség erre is vevő.

Hasonló hangulatra számíthat 13-án, aki elmegy a Corvin-tetőre, és kifizeti a nyolcszáz forintos beugrót vagy a monitor előtt bámulja élő streamünket. A koncert után Metha, Fez & Falco, valamint Fonetik áll a dj-pult mögé az Antropos.hu buliján.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)