Este van, egy kis ház egy kis utcában, ahol egy tinédzserlány aludni készül. Függetlenségre vágyik, de a szülei még kicsinek tartják. Az álmaiba menekül. Elalszik, és arra ébred, hogy árnyéka a hálószoba fala mögött önálló életre kel. A szoba fala hirtelen fordul egyet, és csapdába ejti őt a másik oldalon. Nem tud elmenekülni, felfedező útra indul hát Shadowlandben, és keresi a kiutat.

Furcsa teremtmények jelennek meg útja során – néha komikusak és gonoszak, fenyegetőek és csábítóak. Az álmok folyékony logikájával, az akrobatatánc kecsességével, a legjobb mesék humorával, és a szerelmi történetekre hangolt szívvel a Shadowland az átalakulás erejét ünnepli.

A Shadowland a Pilobolus táncszínház sokéves kísérletezése során jött létre. Az eredmény a társulat jellegzetes stílusának és az újmédia innovatív alkalmazásának ötvözete. Az alapelvet egyszerű megérteni: a vásznak és a reflektorok mögött emberi testek fonódnak össze, és alkotnak óriási fejeket, elefántokat, mitikus teremtményeket.

A sziluettek ezen világában (szinte) csak a fekete és a fehér létezik. Elbűvölően szép képekkel mondanak el a táncosok egy ijesztő történetet az elidegenedésről, visszautasításról, az otthonra találásról és a mindennapok brutalitásáról.

A Pilobolus a kommunikáció minden formáját használja, a beszédet kivéve, hogy elmondjon egy történetet a magányosságról és annak következményeiről. A vásznon megjelenő árnyékok csak részei a hangszerelésnek, néha a testművészek kilépnek a vászon elé, és előadnak valamit, amit táncnak is nevezhetnénk, de mérföldekre van mindattól, amit eddig bárhol láthattunk. Nők csúsznak bele ruhájukba, a léptek elszíneződnek. És mindez természetesnek tűnik.

A produkció február 28-tól összesen hét alkalommal lesz látható a Budapest Kongresszusi Központban a Showtime Budapest szervezésében. Jegyek kaphatók a Tickett Express boltjaiban és az Eventim/Tex hálózatában. Az előadásról korábban is adtunk már hírt, megtalálhatod őket:

Az árnyékszínházak története

A Shadowlandról mondják, idézetek a világsajtóból

Kutyalány a szélvédő mögött - Shadowland-sajtóbemutató-riport

Videoajánló a Shadowlandre

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)