Úgy tűnik, novemberben a tizenöt éves bandáké az A38 színpada - nem egész két hete a Heaven Street Seven tartott egy nagyobb szabású szülinapi zsúrt, szombaton pedig az etnót-folkot leginkább rockba, funkba oltó és egy csomó egyéb stílussal felütő dinamikus, pszichedelikus, valamint egyszerre tradicionális és modern Kerekes Band ünnepel rajongóival.

November 27-én, szombaton ünnepli tizenötödik születésnapját a hazai világzenei színtér egyik legérdekesebb bandája, a Kerekes Band. A srácok nem kegyelmeznek koncertjeiken, nem hagynak szuszt a fanokban, végig kíméletlen a zúzás, hanem némi finomság mégis ki-kihallik a sodró funk vagy kőkemény rock and roll elől-mögül. Lehetetlen eltekinteni az effektezgető furulyista, Fehér Zsombor betyáros frontemberkedésétől.

Talán már a honfoglaló magyarok között is előfordultak kobzosok (koboz, kobza: ősi pengetős hangszer), mára alig találunk belőlük, a Kerekes Band viszont sokkal kevesebb lenne a koboz nélkül, Námor Csaba játéka fejbe ver, megcsavar, kiterít.

Csarnó Ákos brácsás viszont üdvözült mosolyt csal a hallgatók arcára. És ha mindez nem elég, akkor ott a kérlelhetetlen ritmusszekció, Kónya Csaba basszusgitáros és Fehér Viktor dobos. Ezek az arcok alakították meg 1995-ben a Kerekest, mely egy gyimesi körtáncról kapta nevét.

Bizony, az egri banda tagjai eleinte tisztán folkot játszottak, elsősorban gyimesi csángó népzenével foglalkoztak, majd erre a biztos alapra támaszkodva integráltak más stílusokat is. Végül átálltak a világzenére, ezt jelezve biggyeszteték nevük végére a Band szót.

Zenéjükre saját maguk ragasztották az ethno-funk címkét, mely - ahogy láttuk - a folk melege mellett rock and roll-zúzással, funk-sodrással, pszichedelikus fellegekbe szállással és némi elektronikus puttyogással teljes. Ebben a szellemben készült a brigád három albuma, a 2001-es Hungarian Folk Music, a 2003-as Fütyül a masina és a 2006-os Pimasz.