Az Ozora fesztiválnak évek óta halad a One Day In... partysorozata, melynek a lényege, hogy két Ozora között különböző országokban népszerűsítik a magyar fesztivált és rajta keresztül voltaképp a psytrance-szcénát. One Day In Tokyo, One Day In Mumbai, One Day In Goa, One Day In Amsterdam stb.-stb. Ezeken a partykon rendre ismert, jó nevű, az Ozora fesztiválon többször megfordult előadók lépnek föl, hogy a legjobb arcát mutatva a fesztiválnak közönségcsalogató bulit hozzanak össze. Nekük mindig csak egy bajunk volt ezekkel: hogy sosem jutunk el egyikre sem. A most pénteki a Végre Péntek! Special buli egy kicsit olyan a megújult Corvinon, mintha One Day In Budapest lenne. Ráadásul a fő fellépő Logic Bomb a globális psy-szcéna egyik régi-régi, ma is aktív és nagyon népszerű előadója, mondhatjuk, hogy sztárja. Gazdára találtak a jegyeink is!

logic bomb beckers dj wegha tsubi katamii henzi hruscsov görgő buli party goa psytrance ozora fesztivál one day in amsterdam tokyo mumbai végre péntek special corvin club corvin-tető jonas kopp mogul hangrendszer pumpui beta headliner jonas petterson johan krafft d-nox space safari

Mikor lesz, hogy lesz?


December 18-án, pénteken este tízkor  órakor kezdődik a tánc a megújult, immáron Corvin – aka Corvin-tető – névre keresztelt város fölötti, de igazán underground-klubban, ahol az új hangrendszert igen nagy sikerrel melegítették be a múlt heti Jonas Kopp-bulin. Két helyszínen is mehet majd a topogás: a nagyterem és a bár zenei stílusban is mást fog hozni. Az eseményt a Végre Péntek! sorozat részeként tartják meg, amiből idén ez lesz az egyetlen, így nagyon készülnek.

Mi lesz?


Minőségi psytrance-buli mellett egy minőségi progresszívpsy-techno-techhouse-partyra is lehet készülni, attól függően, hogy a látogató melyik terem zenei kínálatát favorizálja. A headliner Logic Bomb nem tegnap kezdte a popszakmát, már 1998 óta ontja különböző formációkban a psytrance-slágereket, míg a Corvin bárban az ozorai Pumpui helyszín két házigazdája – Katamii és Henzi – mellett az a Beckers lesz a fő attrakció, aki 2006-ban szintén Végre Péntek!-es rendezvényen mutatkozott be hazánkban. A bárban még a hazai klubélet pionírja, Beta pakol lemezeket, míg a nagyteremben a hazai psy régi motorosai, Tsubi, Görgő és Hruscsov izzaszt majd.

Headliner(ek)


A nagyterembe a Logic Bomb nevű kéttagú formációból Jonas Petterson jön el, mivel társával Johan Kraffttal mostanság az ötödik albumuk munkálatain dolgoznak (amiből minden bizonnyal hallhatunk majd ízelítőt), de az utazást ezúttal csak az egyik zenész vállalta. Azonban joggal tekinthetjük bárban izgató Beckerst is headlinernek, aki egy nagyjából ötórás szettel jön. Progpsy-szcénában ő is régi és közkedvelt motorosnak tekinthető, elég arra gondolni, hogy szólóban, D-Noxszal párban vagy akár Space Safari néven is felbukkant már a világ összes neves psy-rendezvényén, és hát az ozorai feszt egyik színpadának sem szokás bárkit felkérni rezidensi pozícióba.

Hol lesz?


Az átalakult Corvin-tető a helyszín, amit egy hete már csak Corvinnak illik hívni. Külön érdekesség, hogy psy-buli elvétve van ezen a helyen, inkább a klubzenék szólalnak itt föl hétről hétre, de most a goás közönség is megismerheti az új tereket és Mogul hangrendszert.

Hype
 

  • Alig akad goa/psyparty a Corvinon, mi is csak egyre emlékszünk, amit viszont jól meg is énekeltünk annak idején (egy éve).
  • Ozorás rezidensek, dj-k, házigazdák és a szcéna legnépszerűbb hazai dj-i.
  • Nagyon kellemes, kétezer forintos belépő egy kéttermes buliba.

Játék


Melyik számával volt benne a 2009-es Ozora Fesztivál-aftervideóban a Logic Bomb? (Segítség akkori cikkünkben, a helyes válasz pedig Sonic Algebra volt!)

A megfejtéseket december 18-án, pénteken délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Logic tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választunk: Fejér Balázst és Marián Évát, akik ingyen mehetnek a péntek esti Végre Péntek Special - Logic Bomb, Beckers partyra, a Corvin Clubba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!