November elején jelent meg A Collective Art gondozásában a tizennyolc mai zenekart rendhagyó módon bemutató Rocklitera című novelláskötet, Felhőjáró Baksa-Soós Attila alkotása. A kötet képanyagát a Wan2 magazin fotósa, Lékó Tamás jegyzi. November 25-én, pénteken felvételről közvetítjük a Nemjuci-koncerttel egybekötött performanszos könyvbemutatót a Klauzál utcai Dobozból. A könyvet megnyerheted, ha válaszolsz a poszt végén található egyszerű kérdésünkre! 


A november elején megjelent Rocklitera könyvet bemutató sorozat november 24-én indul a Dobozban, ahonnan az alkalomhoz kötött Nemjuci-koncertet is élő-streamünkön közvetítjük.  Felhőjáró Baksa-Soós Attila novellái tizennyolc többé vagy kevésbé népszerű underground-könnyűzenei bandát vagy előadót mutat be a megszokottól eltérően. A Rockliterában szereplő fotókat Lékó Tamás a Wan2 Magazin fényképésze jegyzi.

A Quimbyn, a Hiperkarmán, a Twisten, a Neonon, a We Are Rockstarson, a Kolinon, a Zagaron, Rutkai Borin, a Soerii&Pooleken, a Nemjucin, a HS7-en, a Supernemen, Frenken, az Isten Háta Mögöttön, a 30Y-on, az Anna and the Barbies-on, a Kistehénen, az Amber Smithen és 144 színes oldalon keresztül a kortárs rock lenyomatát adják a szerzők (Baksa Soós Attila és Lékó Tamás tehát) irodalmi és fotóművészeti eszközökkel.

A könyvet bemutató változatos sorozat november 24-én indul a Klauzál téri Dobozban, ahol Németh Juci és Felhőjáró performansza, egy beszélgetés Jucival és egy Nemjuci-koncert jelenti a programot, mind ott, mind a Koncertblog-tévé élő adásában. December elsején a Fogasházban lesz egy sajtónak szóló „könyvköszöntő”, ahol egy jó Felhőjáró-performansz után még nyilatkozik is a szerző.

A Corvin-tető december hatodikai Mikulás-buliján ismét népszerűsítik a könyvet. Az Ankerben december kilencedikén meg egyenesen Rocklitera-dj-buli lesz, melyen a szép színésznő, Hámori Gabi pakol lemezeket, de föltűnik a The Twist is, és lesz novellafölolvasás is.

Aztán a két ünnep közötti partyzónában, december 27-én a Fészekben a We Are Rockstars- és a Belmondo-koncertek közé ismét jut egy Felhőjáró-performansz és a Rocklitera néhány példánya is megtalálható lesz a helyszínen. Aztán valamikor január közepén egy egész fesztivált kerekítenek a kiadvány köré a Gödörben, ahol koncertek, performanszok, fölolvasások egyaránt lesznek.

Nyerj Rockliterát!

Két könyvet sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak az alábbi egyszerű kérdésre:

Ki a The Twist zenekar német dobosa? (Segítség a vele és Szűcs Krisztiánnal készült interjúnkban.)

A válaszokat december hatodikán, kedden délig várjuk a jatek@koncertblog.hu címra, Rocklitera tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két Rocklitera kötetet sorsolunk ki.


Lájkold Facebook-oldalunkat és iratkozz föl levelezőlistánkra (küldj egy mailt az info@koncertblog.hu címre Live tárggyal), hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)