A közelmúltban két szerencsés nyertesünk is akadt, akik Felhőjáró Baksa-Soós Attila legújabb novellakötetével a kezükben már egészen biztosan boldogabbak, mint előtte voltak. Hiszen ők már elolvashatták a kortárs „rock&roll” író legújabb agyszüleményét, melyben a kortárs magyar pop-rock szcéna zenekarait mutatja be a maga módján. Klikkelj egy kis ízelítőért!


Felhőjáró Baksa-Soós Attila Sokcsillagos Írókéz művésznéven publikál. Szokott írni verseket, zenél és építészként is aktív. Pár hete a Collective Art gondozásában jelent meg legújabb kötete, a Rocklitera, mely egy kortárs poprocktörténeti tükör, egy hangok nélkül zenélő képeskönyv. Egy audiovizuális ámokfutás, mely a hazai, mainstreambe oltott underground zenekarok közreműködése nélkül nem jöhetett volna létre. Ugyanis róluk szól, a zenéjükről és annál is többről. Tudományossá csomagolva: hatáskiváltó mechanizmusukról. 

 

Egyesek zenét választanak olvasáshoz, Baksa-Soós inkább ír a kiválasztott zenéről. A zeneélvező performer tollából a kortárs magyar zenészek alkotásai által ihletett novellák születtek. Hangtalan képregény, képtelenségektől sem mentes formában. Egy pacalt zabáló egyén, emeletes buszjegy, egy barackosan kivillanó plasztikbugyi, egy fényévnyire lévő billentyűs vagy szimplán egy szelet Dél-Amerika. No meg David Bowie. Ezek után próbáld megcáfolni a rocksztár lét értelmét!

Az adudiovizuális impulzőrök:
30Y, The Twist, Soerii&Poolek, Amber Smith, Rutkai Bori, We Are Rockstars, Frenk, Zagar, IHM, Nemjuci, Quimby, HS7, Supernem, Kolin, NEO, Kistehén, Anna & The Barbies, Hiperkarma.
Hithű rajongója vagy bármelyiküknek? Szeretnéd tudni azt, amiről még egy tisztes groupienak sincs halvány fogalma? Akkor a Rocklitera kötelező darab számodra!

Lájkold Facebook-oldalunkat és iratkozz föl levelezőlistánkra (küldj egy mailt az info@koncertblog.hu címre Live tárggyal), hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)