Hároméves az V. kerületi romkocsmaszerű szórakozóhely, az Ötkert, aminek a megünneplésére a Ninjabreakzzel együtt elhívták a legmenőbb breakbeatert, Krafty Kutsot. Köszöntsd az Ötkertet szombaton. Jegynyertesek a cikk végén.

A Ninjabreakz előző bulija az A38-on kicsit felemás érzéseket keltett sokakban, hiszen Marten Hørger szettjétől sokan többet vártak, és bár az ütemek és a trekkek a helyükön voltak, a produkció valahogy mégse különült el a mainstream break-dj-k szettjeitől.

Ezután viszont Stickybuds egyedülálló válogatása kárpótolt mindenkit, aki valami másra várt, kellemes ragga/reggae-dnb-je abszolút telitalálat, igazi kuriózum volt. Nagy köszönet a Be Massive krúnak, hogy inkább törteket toltak, és persze az elmaradhatatlan Angelért a vége előtt, aminek súlyos szubbasszusaira úgy rezonált a hajó fala, mint egy túlnyomás alatt álló turbofeltöltő egy harmincéves dízeltraktorban.

Június nyolcadikán, szombaton visszatér Krafty "The Funk Technician" Kuts, ahogy ígérte a decemberi buli után. Hiszen nemcsak mi szeretjük Kraftyt, ő is szeret minket, magyarokat. Nem is csoda, hisz a decemberi buli is teltház volt az A38-on. Ezt a bulit ajánlva írtuk le, hogy jutott el Kratfy Kuts a break-szcéna elitjébe, és vált a törtek talán a legmeghatározóbb dj-producerévé.

Csakúgy, mint a decemberi bulin, a szettjeire jellemző, hogy gyors váltásokkal operál, csak úgy dobálja egymásra, a jobbnál jobb számokat, gyakran csak néhány másodperces sample-t kever be valamiből, és a legtöbb szám is max két-három perces. És bár sokaknak ez kapkodásnak hat, mégis összeáll egésznek, hiszen a váltások mindig pontosak, a számok/mashupok pedig nagyon ütősek.

Aki kíváncsi, a Soundcloudról tölthető-hallgatható Fresh Kuts mixszéria hűen reprezentálja miféle dirtyfunkokra, electrókra, hiphopokra, breakekre, dubstepekre és dnb-kre is számíthatunk a mestertől szombaton. És megvan már a legújabb single az új Let’s Ride albumáról.

A szombati buli bemelegítéséről és levezetéséről a Ninjabreakz üdvöskéi, Pryus, Krueger, Reza, a látványról pedig a Keep Watching csapat fog gondoskodni. A belépő kétezer forint, de ha velünk játszol, ingyen jöhetsz:

Játék, nyertesek

Hány Breakspoll-díjat zsebelt már be eddig Krafty Kuts? (Segítség a decemberi Krafty-party ajánlójában volt, a helyes válasz: három.)

A megfejtéseket szombaton délután ötig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre várjuk Krafty2 tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk ki a szombat esti Hároméves az Ötkert - Krafty Kuts partyra, az Ötkertbe: Szellő Richárdot és Oltár Gábort. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra