Pénteken a Millenáris Teátrumban kaptunk egy élő sajtómelléklet a Pilobolus táncszínház a világ nagy arénáiban sikeresen futó Shadowland című előadásához. A produkció a média és mozgásművészet izgalmas kombója. Két kiragadott jelenet után bátran mondhatjuk, hogy a Pilobolus Shadowlandje üt akkorát, mint a Magyarországon sokkal ismertebb Cirque de Soleil bármely produkciója. Az Egyesült Államokban az egyik legnépszerűbb produkciója manapság, de a nagy világlapok kritikusai is elragadtatva írnak róla. A budapesti közönség erről február 28 és március 4 között hét előadáson is megbizonyosodhat a Budapest Kongresszusi Központban. Jegyek még bőven kaphatók!

Kutyalány az úton

Van úgy, hogy az ember a reggeli indulástól folyamatosan negyedórás csúszásban van, és mire azt hiszi, hogy végre behozta, akkor idegesítő nüanszokon összeszed egy másik negyedórát. Például mikor a Millenáris Teátrum összes főbejárata zárva és csak a hátsó művészbejáraton lehet bekúszni.

De ha már lehet, akkor érdemes is. Szerencsére a lényegről nem csúszunk le.  A színház terembe toppanva kilenc táncost (Molly Gawler, Cristopher Grant, Damon Honeycut, Morgan Houghton, Berh Lewis, Jenny Mendez, Justin Norris, Derek Straton, Lauren Yalango)  látunk egy vászon előtt, ők volnának az angol Pilobolus Társulat Shadowland produkciójának táncosai. Egy ízelt izomzatú kopasz fickó (Damon Honeycut),  szűk boxerben és térdvédőben vázolja a következő jelenetet szóban, majd a brigád eltűnik a vászon mögé.

Egy fehér ruciban táncoló lányt látunk, aki mutat egy-két kecses mozdulatot, majd a vászon mögé bújva kutyafejű árnyként jelenik meg. A kutyafejű lány bandukol az úton, mikor árny táncosok alakjaiból egy autó terem előtte. Kiugrik belőle egy cowboy kalapos árnyék-James Dean és fölveszi a kiscsajt. Snitt. Most egy autó szélvédője mögül nézzük a árnyhorizontot, de James és a kutya is szerepel a képen. Jim egy kürtalakú cigarettát kap elő és kínálgatja kutyának, aki bekapja azt. Aztán egy doboz kólát is elpusztít ilymódon.

Egy jelenésen túl is volnánk, a következőhöz egy másik vászonhoz szólít minket a térdvédős kopasz. Az újabb részlet az emberi kapcsolatokról szól. Elég érdekes feldolgozásban jelenik meg egy szerelmi háromszög. A kutyafejű kislány most egy kentaurral kezd cicázni a vászon mögött. De egyszer csak színészek kibújnak megelevenerdnek kibújva a takarásból, a kentaurból két férfi lesz, a kutyafejűből gyönyörű lány és törtütemű elektronikára bemutatott erotikus táncjelenetben mutatják be, milyen az, mikor ketten szeretünk mi egyet.

Az élmény fejbe vág, az unott újságírók is tapsban törnek ki és a Pilobolus társulata egész tapsrendet bonyolít. Aztán jöhet a repi kávé és pogi, meg várakozás február 28-ig, amikor végre teljes egészében megnézhetem a Shadowlandet.

Vegyél jegyet!

Jegyek még kaphatók a Tickett Express boltjaiban és az Eventim hálózatán. Az árak 7 900 és 19 000 forint között szóródnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)