Mindössze ezerkétszáz forint ellenében fut pöpec fesztiválba, aki a péntek esti pörgésben a Dürerbe kavarodik. A Miazott Fesztivál szervezői generációkat szeretnének összehozni az év 333. napján, november 29-én, pénteken este. Az évtizedek óta pörgő Korai Öröm és a szemtelenül fiatal Sickpicnic is játszik a nagyteremben, de a Dep'art zenekar zenészeként a Bizottság egyik őstagja, Ef Zámbó István is föltűnik a Dürerben, nem beszélve egyik kedvenc, már-már házizenekarunkról, a Grabancról. Jegynyertesek a cikk végén.

A Dürer nagytermében az instrumentális zenét játszó és pszichedelikus atmoszférát teremtő zenekarok tolják pénteken este. A Sickpicnic fiataljai ráérős tempóban és megdöbbentő szólamokkal borzolják az idegpályákat, dzsesszes, elszállt műsorukat a kiírás szerint este fél kilenckor kezdik.

Ugyancsak a program szerint alig öt perccel fél tíz után már a nyáron még az ozorai Pumpui-t robbantó Grabanc vetemedik a színpadra. A pszichedélia az ő zenéjükből sem hiányzik, ahogy a rockos zúzás és a funkos húzás sem. Ozora óta gitárost váltott a brigád, de a koncertjükben, így sem lesz hiba.

A nyáron még nagy európai fesztiválokat járó Airtist az ozorai és a Sziget Fesztivál után, most a Miazott-on mutatja meg magát hazai közönségnek. Zenéjükben hallható didgeridoo és doromb, de beatbox is.

A Korai Öröm huszonkettedik évét tapossa, és az idei, tizenegyedik soralbumukon a kilencvenes évek eleji zenéjüket idézik. Talán a Dürerben is képesek hasonló hangulatot kavarni, mint a kilencvenesek elején a Tilos az Á-ban, az ezredfordulós partykon, vagy idén  Ozorán, illetve a turnéjuk külföldi állomásain. Koncertjük akkor kezdődik, amikor a péntek szombatba hajlik, pontosan éjfélkor.

A kisteremben talán kevesebbet hallucinálhatunk hangoktól, ellenben hallunk éneklést a zenében és talán ütős szövegeket. A Korai Örömnél is jóval régebben színpadokon mozgó egykori Bizottság-taggal, Ef Zámbó Öcsivel teljes Dep'arttal kezdődik a program ott kilenckor, negyed tizenegytől jön a Sajnosbatár, fél tizenkettőkor következik a Ricsárdgír, végül háromnegyed egytől játszó deBorttal zárul a buli.

Akik ingyen mennek

Ki lett Ihász Péter aka Ihi utódja a Grabancban? (Segítség Ihi szeptemberi búcsúkoncertjéről szóló ajánlónkban, a helyes válasz: Bíró János.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk Miazott tárggyal 29-én, pénteken délig. A helyes megfejtést beküldők között négy nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek az aznapi Miazott Fesztiválra, a Dürer-kertbe: Barnabás Pétert, Dobrányi Katát, Galamb Lászlót és Salamon Andrást. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a fesztiválra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!