A Duke Ellington Orchestra után a dzsessz újabb híressége, Pat Metheny gitáros játszik Magyarországon triójával, pontosan október 28-án, a Budapest Kongresszusi Központban – jelentette be hétfő reggel a Showtime Budapest.

Pat Metheny

A Budapest Kongresszusi  Központban játszik a Pat Metheny Trió, október 28-án. A koncertre már most kaphatók a jegyek a Ticket Expressnél.

Pat Metheny a hetvenes évek közepén a rock-korszakban és a diszkórobbanás idején hozott frissességet az öregedő dzsessz-szcénába, egyszersmind megmutatva az újabb generációknak, mi fán terem a tradicionális dzsessz-gitározás.  Az 1976-ben Jaco Pastorius basszusgitárossal és Bob Moses dobossal trióban készített első albumát, a Bright Size Life-ot még több tucat további követte.

A Pat Metheny Group lemezei mellett dolgozott énekesekkel, szimfonikus zenekarral, de nem volt finnyás közreműködni mások neve alatt futó projektekben sem. Olyan neves figurákkal zenélt együtt, mint Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento és David Bowie.

Lassan inkább négy, mint három évtizedes pályafutását közönségsikereken túl szakmai elismerések is övezték. Tizenhét Grammy-díja közül például hetet a Pat Metheny Group hét egymást követő lemezéért zsebelt be.

Az október 28-ai budapesti koncerten Bill Stewart dobossal és Larry Grenadier basszerral trióban lép föl Metheny a BKK-ban. Ezzel a formációval léptek át a múlt évezredből az újba, amikor 2000-ben egy stúdió- és egy koncertalbumot is megjelentettek.