A The Twist tavaly decemberében jött ki első lemezével, aztán Szűcs Krisztián magyar indie-szupergroupjába azóta új dobos is érkezett. A többek között Kim Wilde-dal, Nenával, Heaven Street Sevennel és a Kispál és a Borzzal dolgozó német hangmérnök-producer, Bernhard Hahn csatlakozott Krisztiánhoz, Ábrahám Zsolthoz és Ács Oszkárhoz. Az ismert énekes és a stuttgarti dobos válaszolt kérdéseinkre.

Twist kutyával

99 Luftballon!

Bernhard Hahn: Az egy jó régi Nena-sláger, abban még nem voltam benne, ha erre vagy kíváncsi.

Hogy kerül egy Nenával dolgozó hangmérnök-producer magyar underground zenészek közé?

BH: Ó, nagyon szeretem Budapestet és Magyarországot. Már 1992-ben az első pesti látogatásom alkalmával elhatároztam, hogy megtanulok magyarul.

Remekül beszélsz, gratula!

Szűcs Krisztián: A szlenget is vágja Böni, és viccesen káromkodik.

BH: Talán ezt hagyjuk most.

És mégis hogy kerültél magyar zenészek közé?

BH: Sokat jártam Pestre, forgolódtam a városban, így könnyen összehaverkodtam arcokkal, aztán némelyikükkel dolgoztam is.

Innen már egyenes volt az út a Twistbe?

SZK: Na, ez már egy zúzósabb elhajlás eredménye, akkor vetődött föl, hogy mi lenne, ha Böni dobolna a Twistben. És a Szigeten már valóra is vált az ötlet. Az utóbbi időben már a próbák is jól mentek.

BH: De még milyen jól!

Krisztián, azért te is részt vettél már néhány sikeres projektben, elég csak az alapbandádról, a Heaven Street Sevenről beszélni, de közreműködtél a Neóban meg Yonderboi zenekarában is, mi a célod a The Twisttel?

SZK: Olyan ötleteket tudok a zenésztársakkal megvalósítani itt, melyek a HS7 koncepciójába nem férnek bele, másrészt örömzenélésnek is tekintjük a dolgot.

Talán az is motiváció, hogy újra angolul írhatsz szöveget, mint a Heveny alakulása táján?

SZK: Ez is benne van kétségtelenül. Az angol nyelvű szövegírástól sem akartam végképp elszakadni.

Angol nyelven éneklő zenekar egy kiterjedt kapcsolatokkal bíró német producerrel a dobok mögött: mi már nagy külföldi stadionkoncerteken látjuk a Twistet!

SZK: Nem vagyunk már huszonévesek, így nem is efféle álmok motiválják a zenekart, sokkal inkább a zenélés öröme. Komoly terveink csak zeneileg vannak, a zenekar karrierjében meg lesz, ami lesz.

BH: Egy magyar zenekarnak nem is olyan könnyű külföldön megvetni a lábát, pedig itt is vannak olyan tehetséges zenészek, mint Németországban. Én viszont jól érzem magam Krisztiánékkal, és szívesen zenélünk együtt, azt hiszem, itt ez a lényeg.

Krisztián, egy bónuszkérdés, az idei volt a tizenkilencedik Sziget, hányon léptél föl ezek közül?

SZK: Deduktív módszerrel közelítem a kérdést. A tizenkilencből egyszer nem zenéltem, tehát tizennyolc fesztiválon fölléptem valamelyik bandámmal.

Peter Poppara / Koncertblog

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)