Komoly elektronikus zenei tutit hoz a hajóra az Avatar Events, az Aktrecords és az A38 december 29-én. A brit Ott (Otteran Langren) psychilles-ambientes szettjeiről  legendák szólnak. Aki két ozorai fellépése közül legalább az egyiken szorongott a chillben, vágja. Aki egyszer is belefülelt a zenéjébe, csak sejti. Aki válaszol a poszt alján található kérdésre, az pedig belépőt is nyerhetett az előszilveszteri zseníliára.

Ott egy labda!

Az is tuti, hogy ritkán hegyeznek így fellépőre a rutinos partycsokkerek. Aki ott volt az ozorai chillben, azért, akinek csak meséltek róla, az meg azért. Hozzátartozik a sztorihoz, hogy Ott csak exkluzív fellépéseket vállal, és olyanokat sem túl gyakran.

Nem szenved feltűnési viszketegségben a tag, az tehát biztos, ezért tehetségét jóval kevesebben ismerik, mint ahányan rajonghatnának érte. Az azért nem véletlen, hogy olyan szubkulturális istenségek keresik az alkalmat az együttműködésre vele, mint az ambient atyamestere, Brian Eno, vagy a jelentős psy-hős Simon Posford (Sphongle, Hallucinogen). De dolgozott az ír pop papnővel, Sinead O'Connorral és az Orbbal is.

Zenéjének alapjaként szépen működnek az izmos és mélyről föltörő dobfutamok. Ezekbe csavarodnak időnként az acides szintihangzatok. Jönnek rá még élőhangszerek, vokálminták és finom pszichedelikus flashek. Ott játékosságára jellemző, hogy egyik-másik zenei fordulatán be kell röhögni, bivalyerős groove-jai pedig seggrázásra késztetnek.

Ünnepközi Ozorának is nevezhetnénk tehát a 29-i megmozdulást az A38-on, mert a felvezető és a levezető szettet a fesztivál és a szcéna két ismert dj-je Wegha és Tsubi tolja oda. A belépő elővételben kétezer-ötszáz forintot kóstál (Akt és hajó), a helyszínen pedig háromezret. Nálunk viszont ingyen is hozzá lehet jutni.

Nyerj párosjegyet - megvan a nyertes!

Melyik visionaryart-művészt mondhatjuk az idei ozorai fesztivál fő nem zenei fellépőjének? (Segítség az idei Ozora nem zenei programjairól szóló ajánlónkban, a helyes válasz Alex Grey.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre várjuk december 29-én, reggel kilencig Ott tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül egy nyertest választottunk, aki másodmagával ingyen mehet a ma esti Ott-partyra: Porkoláb Attilát. A nyertes nevét a Facebook-oldalunkon közöltük, őt e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!