Végre itt a március, a tavasz, ami minden goás számára egyet jelent a dopaminszint automatikus megugrásával, hiszen sikerült megint túlélni a telet, a szcéna valódi erejét adó szabadtéri bulik pedig belátható időn belül beindulnak. Az idő még kissé kiszámíthatatlan, de legalább elég elviselhető ahhoz, hogy szélesebb mosollyal az arcunkon mehessünk taposni, mert nem fogunk szétfagyni hazafele sem. Egy ilyen alkalomhoz igazán ütős lineup dukál, a Goa.hu és a Psybaba pedig tudta, hogy kiket kell az év első tavaszi bulijához elhozni: Ott, Perfect Stranger, Megalopsy/Prisma.
spring celebration goa psytrance party parti buli ajánló belépő-nyereményjáték ingyenjegy párosjegy goa.hu psybaba perfect stranger megalopsy prisma dürer-kert progpsy yahel protonica angry luna e-mantra tavasz acid boogie tribe acid hadron orchestra boohna beyond tsubi radiozora dj psychill chill psybient ambient simon posford ott twisted records ottsonic Records headliner iboga records pop Izrael psybaba allstars alien hardware init preset rizomorf dark interflug titusz infragandhi oleg sunEkkora király Perfect Stranger (és az ő kabalamajma)

Mikor lesz, hogy lesz?

Március 10-én, pénteken, a Dürerben van jelenésünk. A tavalyi Spring Celebration is elég jól sikerült, arra Yahel, Protonica, Angry Luna és E-Mantra jött hozzánk köszönteni a tavaszt.

Mi lesz?

Ismét a pszichedelikustrance-műfajok mindegyike jelen lesz nulla és ezerkétszáz bpm között, méghozzá nagyon neves fellépőkkel. A nagyszínpad leginkább várt fellepője a psydub/chill brit istene, Ott, akit Perfect Stranger után a Prisma követ majd, ami elég jó poén, tekintve hogy ők amúgy a Megalopsy néven egy teremmel arrébb, a Psybaba Stage-n is zenélnek majd, de az a másik véglete a nulla-ezerkétszáz skálának. Az estén lesz még egy Acid Boogie Tribe-terem is, és az ilyen bulikért mostanában elég sokat kell kutatni, mostanában viszont mintha belendülne valami, amit jól mutat a Spring Celebrationön való szerepeltetése.

Hol lesz, mennyiért?

A party a Dürerben lesz, jegyek háromezer-ötért péntek délutánig még talán kaphatóak, péntek este a bejutás már négyezerért lesz megoldható, egy ideig, amíg van még jegy.

A fellépők

Nagyterem

Itt most a lágyabb ütemek dominálják az estét, olyannyira, hogy a chillel kezdenek. A külföldi fellépők mellett a Hadron Orchestra, Boohna/Beyond (Goa.hu) és Tsubi (Labirhythm/Radiozora) zenél reggelig. A leginkább várt fellépő itt psychilllel/dubbal utaztató Ott, aki legutoljára az ozorai chillben kápráztatott el minket elképesztően kifinomult zenéjével. Emberünk első megjelenése a Simon Posford által fémjelzett Twisted Recordsnál jött ki, és a (másik) mester első albumát gondolta teljesen újra. Konkrétan ebből csinálta ezt:

Aztán leköltözött az angol vidékre, hogy a macskáival lehessen és zenélhessen, de azért megnősült, gyereke is született, szóval, sokminden történt vele, de a zene iránti elkötelezettsége nem változott, továbbra is szállítja a jobbnál jobb albumokat, immár saját kiadóján, az Ottsonic Recordson. (Külön ajánlót is írtunk már róla, mikor 2014-ben lépett föl a hajón egyedüli headlinerként.)
Őt Perfect Stranger, a progpsy legnagyobb kiadója, az Iboga Records egyik legnagyobb neve, akinél kiszámítható a vigyorgós taposás. Akár popnak is hívhatnánk (hazájában, a psytrance egyik fellegvárában,  Izraelben amúgy konkrétan popzenészként emlegetik), de mi nem akarjuk megbántani, mert azért tényleg elég remekbeszabott zenéi vannak. Aligha lep majd meg bárkit, hogy az ő szettje alatt nem nagyon lehet majd széles mozdulatokkal táncolni, mert tele lesz a tánctér.

Az este másik nagyon várt fellépője Prisma/Megalopsy argentin kétszer is fellép ezen a bulin. A nagyszínpadon Prisma néven játszanak majd egy könnyedebb szettet, de amikor "hazatérnek" a

Psybabas Stage

nevű darkpsy-fősodrú terembe, akkor aztán beindul az igazi hentelés: forest, dark, néhol hitekbe hajló zenék, eszeveszett veretés, mindez spanyolajkú szülőföldjükre jellemző dallamokkal (kerregésekkel, prüttyögésekkel) megtámogatva komoly élményt ad majd a sötétlelkű hordának. Mellettük itt a Psybabas Allstars, Alien Hardware és Init Preset vs Rizomorf fog extázisba kergetni mindenkit, aki nem ijed meg a százötven bpm fölötti kalapástól.

Acid Boogie Tribe

Az éjszaka legkülönlegesebb helyszíne, egy kis kalandozás a múltba, a psy/goatrance gyökereihez. Savas hangok, kőkemény ütemek. A színpad zenei felelősei Interflug, Titusz, Oleg (a SUN család képviseletében) és Infraghandi.

Hype

  • Itt a tavasz, dagad a... láb!
  • Ottért még elutazni is érdemes, de most ő utazik hozzánk.
  • Acid-bugi.

Játék

Milyen "oda nem illő" stílusokat említettünk 2014-es megalopsy-os ajánlónkban az argentin duó zenéjének jellemzésénél? (Segítség akkori ajánlónk utolsó harmadában, a helyes válasz: grunge, ipari és nu-metál.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk Spring tárggyal március 10-én, pénteken délután háromig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Balavány Pétert és Ferdinánd Pétert, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a péntek esti Spring Celebration partyra, a Dürer-kertbe. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Koncertblog Session podcast-sorozat

Elegáns és szép house - podcaster: Robert R. Hardy, artwork: Legendary Moments

A magyar technó legjava Dr. Zoidberg csoportterápiájában - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Dori Pazonyi

A lányok, a lányok, a lányok ördögök / neurofunk-drum'n'bass - podcaster: Selekta, artworker: Dori Pazonyi

Ha kicsi a tét, a kedvem sötét - Koncertblog Guido & Maurizio de Angelis Session / podcaster: dj Muttley, artworker: Dori Pazonyi

Sok jó ember, legyél te is köztük / koncert-podcastek: AirtistDeleyGrabanc, artworker: Mill

Bús belga breakbeat / podcaster: Fastbinder, artworker: Trinity

Koncertblog Scooter Session / podcaster: Adam Bleakbass, artworker: Dori Pazonyi

Tücsökzene, szinesztéziára kihegyezve - a legjobb psytrance-ek Görgőtől / goa-psy, forestpsy

Nők a pult mögött - ezek voltak a legmenőbb breakek tavaly / break, bassmusic - podcaster: Miss Mants, artworker: Szerdahelyi László

Kanye Westtől Redmanig - a legjobb rapek Majkáék szkreccsere, Gerysson szerint / hiphop, rap, r'n'b - podcaster: dj Gerysson, artworker: Csordás Dávid

Balladák és slágerek - Koncertblog Best of Crossover 2015 Legarstól / indie-pop-house-deephouse-pop-mainstream-crossover-funk-slow-newwave-diszkó-nudisco - podcaster: Legars, artworker: vj Manna

Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg / metál, deathmetal - podcaster és artworker:Dr. Zoidberg

Nincs mit cifrázni – a drum'n'bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint - podcaster: dj Ren, artworker: Oláh Orsolya

Érzéki monotonitás – szilveszterezz a Koncertblog adekvátan bulizós podcastjával! / house, technó, minimál - podcaster: dj Minich, artworker: Tatlin

Már nem szopnak a ministránsok - fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata / metál, hiphop, technó, punk, folk, reggae, blues, alter, pop - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Szilágyi Rudolf

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!