Újra itt van a nagy csapat - a Can’t Stop the Hardcore - Tour 2016 keretén belül újra eljön a legendás rave-trió, a Scooter. Éppen elcsípve a szabadtéri szezon kezdetét, április utolsó napján, 30-án, szombaton a Budapest Parkban húzzák el a nótánkat. Az alapértelmezett nyereményjáték mellett most még extrább kontenttel vezetjük a fellépést: a feltörekvő techno-dj-t, Adam Bleakbasst kértük föl, hogy rakja nekünk egy mixbe a legnagyobb Scooter-számokat.
scooter koncert budapest park

Scooter a Parkban tavaly nyáron

 

A koncert

A karizmatikus HP Baxxter és a Scooter évente ellátogat Budapestre, ráadásul újabban épp a szabadtéri koncertszezonban, ami mindig egy küönleges pluszt ad a fergeteges együttkiabálós rave-élményhez, ahogyan a tavaly is.

A helyszín ezúttal is a Budapest Park, de a legutóbbi két alkalomtől eltérően most nem a Kozmix, hanem egy másik hazai bulinagyágyú, a Tartály címmel rockos bestof-albumot megjelentető, ígéretük szerint új techno-punk-műsorral készülő Kerozin lesz a stuttgartiak warmupja.

A lényegében idén harmincéves Scooter-történet még mindig nem sejteti, hogy a végéhez közeledne, hiszen nem is annyira régen, február ötödikén új albummal is jelentkezett a formáció, Ace címmel, így lemezbemutatóként nyilván jópár újabb darabot is végigtáncolhatunk szombat este, a kötelező régi gigaslágerek körítésében.

És ha már régi gigaslágerek, érdemes kiemelni, hogy ez egy hosszú este lesz, hiszen minden idők legnépszerűbb poprave-bandája után a gyakorlott táncoslábúak még maradhatnak pár órácskát a hivatalos afterpartyn, ahol mindannyiunk Sterbinszkyje nyom egy olyan igazi sterbinszkys "classichouse-szettet". De alaposan elhúzza majd a lelkes helyszínen maradók nótáját a hazai tánczene négy további emblémáját felvonultató Náksi-Erős vs. Spigiboy-Spy The Ghost lemezlovas-formáció is! Kapunyitás már este hatkor (zárás valamikor késő hajnalban), a koncertek tízkor érnek véget, utána érkeznek a dj-k.

A Koncertblog Session podcast-sorozatunk következő darabjának elkészítésére olyan dj-t kértünk föl, akinek a zenei személyiségfejlődése során a Scooter is a mérföldkövek közé tartozik. Pusztai Ádám, azaz Adam Bleakbass pontosan ilyen figura; aki járatos a honi technoszcénában, bizonyára találkozott már a nevével: feltörekvő, fiatal tehetség, aki egyre több figyelmet követel magának. Számára többek között a Scooter zenéje is egy fontos állomás volt az elektronikus tánczene felé tett első lépései során, de inkább meséljen erről ő maga, te pedig addig is nyomj egy playt!

Itt hallgasd!

Podcaster Adam Bleakbass


"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy gyerekkorom epikus hőseinek, számomra legfontosabb zenéiből elkészíthettem ezt a podcastet. A kilencvenes évek közepén kezdődő elektronikus zenei érdeklődésem meghatározó alakja, és bálványa volt a Scooter. Számomra velük, és akkor kezdődött a sztori. Élmények, érzések, nyaralások, táborozások, sulibulik, iskolastúdió... Ezek a szavak, és a mögöttük élesen élő emlékek jutnak először eszembe, ha a csapatra, és korai munkásságukra gondolok. Mert számomra nagyjából az ötödik stúdióalbumig volt Scooter a Scooter, ezután már csak egy-egy track erejéig tudtak megfogni a srácok. Viszont az első három nagylemez minden egyes zenéje úgy égett bele a tudatomba, és a walkmanembe, hogy örök életemre el fognak kísérni. A mixem ennek megfelelően ízig-vérig klasszikus szett lett, csak és kizárólag az első három nagylemezre terjedt ki a szelekcióm. Ezen időszak alapozta meg mai stílusomat, és elektronikus zenei elképzeléseim. Igaz, ezek a technóban valósultak meg, de minden mégis a Scooterben gyökerezik."

Ahogy podcast-sorozatunk minden darabjához, ehhez is exkluzív artwork készült, méghozzá a tehetséges Dori Pazonyi által, akit szintén saját szavaival mutatkozik be.

Az artworker Dori Pazonyi

"Művészeti iskolákat végeztem, fő profilom a fotózás, de mellette szívesen foglalkozom bármilyen témával, melynek köze van a kreatív munkához és művészethez. Általában próbálom összekapcsolni egy-egy hangulattal és érzéssel a fotóimat. A kép, amit felhasználtam, saját munkám, egyik kedvenc sorozatomból az egyik kedvenc képem. Zeneileg elég szerteágazó vagyok, nem skatulyázom be magam sehova. Mindent a hangulatomhoz és az adott pillanatomhoz igazítok. Szeretem az egyedi projekteket minden téren, és szeretek kísérletezgetni. Több variáció is eszembe jutott erre a Scooter-podcast-artworkre, fejben mindig elkezdem végigpörgetni, milyen munkáim is vannak, melyeket szívesen megmutatnék másoknak. Mindenképp olyat akartam, ami a koncerthelyszín szlogenjére - Hagyd kint a valóságot! - utal. Talán sikerült."

scooter koncert budapest park

Játék

Mit tartunk a hazai Scooter-reneszánsz legszenzációsabb momentumának? (Segítség tavalyi koncertajánlónkban, helyes válasz: "Mikor előkerült és szétterjedt a'interneten az az 1995-ös video(sorozat), melyen az akkori sarkadi polgármester köszönti az éppen koncertre készülő, akkor igazi elsővonalas popvilágsztárnak számító Scootert.")

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu vártjuk április 30-án, szombaton délután háromig. A helyes megfejtést küldők közül hat nyertest választottunk: Balázs Edinát, Jóska Adriennt, Kelen Tamarát, Molnár Tibort, Sarkadi Andrást és Závodi Ilonát, akik ingyen mehetnek a szombat esti Scooter-koncertre, a Budapest Parkba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Koncertblog Session podcast-sorozat

Filmzenék háborúja - John Williams/Star Wars-mix / podcaster: Metha, artworker: Lisa Biocrackne

Tücsökzene, szinesztéziára kihegyezve - a legjobb psytrance-ek Görgőtől / goa-psy, forestpsy

Nők a pult mögött - ezek voltak a legmenőbb breakek tavaly / break, bassmusic - podcaster: Miss Mants, artworker: Szerdahelyi László

Kanye Westtől Redmanig - a legjobb rapek Majkáék szkreccsere, Gerysson szerint / hiphop, rap, r'n'b - podcaster: dj Gerysson, artworker: Csordás Dávid

Balladák és slágerek - Koncertblog Best of Crossover 2015 Legarstól / indie-pop-house-deephouse-pop-mainstream-crossover-funk-slow-newwave-diszkó-nudisco - podcaster: Legars, artworker: vj Manna

Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg / metál, deathmetal - podcaster és artworker:Dr. Zoidberg

Nincs mit cifrázni – a drum'n'bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint - podcaster: dj Ren, artworker: Oláh Orsolya

Érzéki monotonitás – szilveszterezz a Koncertblog adekvátan bulizós podcastjával! / house, technó, minimál - podcaster: dj Minich, artworker: Tatlin

Már nem szopnak a ministránsok - fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata / metál, hiphop, technó, punk, folk, reggae, blues, alter, pop - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Szilágyi Rudolf

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!