A Pilobolus Táncszínház a Budapesti Kongresszusi Központban mutatja be Shadowland című projektjét, 2012 feberuár 28-tól március 4-ig, keddtől vasárnapig hét előadásban. A látványos show a New York Timestól a berlini Bildig több világlap kritikusát is elragadtatta már. A Shadowland jelenleg az Egyesült Államok legsikeresebb, legdivatosabb és legtöbb jegyet eladó színpadi produkciója. 2010-ben az Államok után Európát is meghódították a Pilobolus művészei. Bécsben és Németország számos nagyvárosában pár nap alatt fogytak el a belépőjegyek. A budapesti előadásra pedig már kapahatók a pass-ok a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatán.

A február 28-ától, március 4-ig minden este a Budapesti Kongresszusi Központban látható Shadowland részben árnyjáték, részben tánc, részben cirkusz és részben koncert. A Pilobolus produkciója a maga nemében az első, melyet világ körüli turnéra vittek. Az előadás számos, különböző nagyságú és alakú mozgó vászon segítségével teremt egész estés látványt, mely egyesíti az árnyék-képmásokat és a vászon előtti koreográfiát. A történet szürreális utazás egy tinédzser lány érzékeny világában, mely a SpongyaBob című animációs sorozat írója, Steven Banks közreműködésével íródott.

A Shadowland a Pilobolus sok éves művészi kísérleteinek összegzése. Az eredmény a jellegzetes stílusuk és a médiaművészet innovatív alkalmazásának ötvözete. A Pilobolus ezzel a sajátos technikával már készített egy reklámfilmet a Hyundainak, majd 2007-ben nem kisebb nézettségű eseményen bűvölte el az egész világot, mint az Oscar-díj átadás. Az ottani műsorban legjobb film díjára jelölt alkotások  alkotások ikonikus képi világát mutatták be.

A produkcióban a Pilobolus táncosai egy ijesztő történetet mesélnek az elidegenedésről, visszautasításról, az otthonra találásról és a mindennapok brutalitásáról. Az előadás látványos és hatásos, mégis kerül minden olcsó poént, virtuóz, de sosem hencegő, részletes, de sosem unalmas. Az előadás a kommunikáció minden formáját használja, a beszédet kivéve, hogy elmondjon egy történetet a magányosságról és annak következményeiről.

A vásznon megjelenő árnyékok csak részei a hangszerelésnek, néha a testművészek kilépnek a vászon elé, és előadnak valamit, amit táncnak is nevezhetnénk, de mérföldekre van mindattól, amit általában értünk e fogalom alatt. Nők csúsznak bele ruhájukba és a léptek elszíneződnek. És mindez természetesnek tűnik. A Shadowland leírására nincsenek szavak. A Shadowlandet látni kell.

A hét előadásra a jegyek már kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában. Az árak 7900-tól 19000 forintig szóródnak.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)