Március 27-én, hétfőn a Boddah szervezésében Budapesten lép föl Eddie Izzard, a legnagyobb aktív angol humoristák egyike, ha nem "a" legnagyobb, az "elveszett Python", transzvesztita és az egyik legszuggesszívebb standupos az egész világon. Ráadásul Eddie eddig még nem járt nálunk, és most végre Magyarországon a Force Majeure.

játék ajánló jemen angol Munkáspárt Eddie Izzard Force Majeure standup-comedy Budapesti Kongresszusi Központ Boddah Monthy Phyton John Cleese Sport Relief Verdák 2 Hannibál belépő-nyereményjáték ingyenjegy

Hogy Eddie Izzard ünnepelt standupos, transzvesztita és szinkron-, sőt filmszínész, azt valószínűleg mindenki tudja, aki belekattintott ebbe a cikkbe. Azt is lehet sejteni, hogy képtelen a szégyenlősségre, hogy gyakorló transzvesztita és vallásellenessége (pacsi!!) is közismert - állítólag a színpadon jött rá, hogy ateista.

Úgyhogy összeszedtünk néhány dolgot, melyek talán kevéssé ismertek róla, és beszúrtunk néhány magyar feliratos előadásrészletet:

  • - Humoristakarrierjét nyílttéri előadásokkal kezdte (nem lehetett könnyű), azaz egyszál mikrofonnal, a forgalmas utcán adott elő standupokat, saját elmondása szerint gyakorlatilag nulla sikerrel.
  • - Szellemi elődjének, múzsájának és példaképének a Monty Pythont tartja (ez még nem is lenne ritkaság), de maga az isteni John Cleese is egyszer az "elveszett Pythonként" hivatkozott rá.
  • - Elmondása szerint az, hogy női ruhát visel, sem az előadásainak nem része, sem pediglen szexuális fétis. ("A nők azt hordanak, amit csak akarnak, és én is!")

Izzard magyar felirattal a birodalmakról:

  • - 2009-ben ötvenegy nap alatt lefutott negyvenhárom maratont, akkori értékén több mint hatszázmillió forintnyi adományt szedve össze ezzel a Sport Relief nevű BBC-s jótékonysági alapnak.
  • - Eredetileg vagy katona, vagy humorista akart lenni, és hát ez utóbbi győzött.
  • - A Force Majeure előadáshoz fekete öltönyt, fehér inget és sötétlila körömlakkot visel
  • - A Verdák 2 eredeti szinkronjában ő volt Sir Miles Axelrod, és a Hannibál cimű sorozatban is szerepelt.
  • - A Crystal Palace nevű futballcsapat társelnöke és persze óriásrajongója.
  • - Dél-Jemenben született és Írországban nőtt föl.

Izzard magyar felirattal a fűnyíróról:

  • Az Izzard név hugenotta (vagyis francia református) eredetű.
  • Komoly pénzekkel támogatta az angol Munkáspárt kampányát, magát szociáldemokratának, és nem szocialistának tartja. Tavaly meg is próbált bekerülni a Munkáspárt vezetőségébe, de nem választották be.
  • Aktívan kampányolt az EU mellett.
  • Extravagnás öltözködése ellenére heteroszexuálisnak mondja magát (vagy leszbikus férfinek, egy egész férfinak, plusz egy fél nőnek). Hogy kikkel randizott, arról semmit nem árult el soha.

És persze a leghíresebb jelenete Halálcsillagról, szintén magyar felirattal:

Jegyek már csak a nyolcezerért és tizenötezerért vannak, és azokból sem sok. Így érdemes sietni, vagy lehet velünk játszani, és ingyen menni.

Játék

A 2011-es Hegyalja Fesztiválon mi volt még a Jäger-bárban a standup mellett a programban? Segítség akkori fesztiválajánlónk vége felé, a helyes válasz: karaoke és léggitár.)

A megfejtéseket március 27-én, hétfőn délután háromig vártuk Izzard tárggyal a jatek@koncertblog.hu-ra. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Vesztő Gábort és Zalai Andrást, akik ingyen mehetnek hétfő esti Eddie Izzard-show-ra, a Budapesti Kongresszusi Központba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük az eseményre bejutás módját.

Koncertblog Session podcast-sorozat

Elegáns és szép house - podcaster: Robert R. Hardy, artwork: Legendary Moments

A magyar technó legjava Dr. Zoidberg csoportterápiájában - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Dori Pazonyi

A lányok, a lányok, a lányok ördögök / neurofunk-drum'n'bass - podcaster: Selekta, artworker: Dori Pazonyi

Ha kicsi a tét, a kedvem sötét - Koncertblog Guido & Maurizio de Angelis Session / podcaster: dj Muttley, artworker: Dori Pazonyi

Sok jó ember, legyél te is köztük / koncert-podcastek: AirtistDeleyGrabanc, artworker: Mill

Bús belga breakbeat / podcaster: Fastbinder, artworker: Trinity

Koncertblog Scooter Session / podcaster: Adam Bleakbass, artworker: Dori Pazonyi

Tücsökzene, szinesztéziára kihegyezve - a legjobb psytrance-ek Görgőtől / goa-psy, forestpsy

Nők a pult mögött - ezek voltak a legmenőbb breakek tavaly / break, bassmusic - podcaster: Miss Mants, artworker: Szerdahelyi László

Kanye Westtől Redmanig - a legjobb rapek Majkáék szkreccsere, Gerysson szerint / hiphop, rap, r'n'b - podcaster: dj Gerysson, artworker: Csordás Dávid

Balladák és slágerek - Koncertblog Best of Crossover 2015 Legarstól / indie-pop-house-deephouse-pop-mainstream-crossover-funk-slow-newwave-diszkó-nudisco - podcaster: Legars, artworker: vj Manna

Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg / metál, deathmetal - podcaster és artworker:Dr. Zoidberg

Nincs mit cifrázni – a drum'n'bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint - podcaster: dj Ren, artworker: Oláh Orsolya

Érzéki monotonitás – szilveszterezz a Koncertblog adekvátan bulizós podcastjával! / house, technó, minimál - podcaster: dj Minich, artworker: Tatlin

Már nem szopnak a ministránsok - fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata / metál, hiphop, technó, punk, folk, reggae, blues, alter, pop - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Szilágyi Rudolf

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!