Az idei őszi goabuli-felhozatal már-már zavarbaejtő, szinte lehetetlen kiválasztani egyet, a legjobbat, vagy akár a legjobbakat közülük. OKtóber utolsó előtti hétvégéjén egyáltalán nem könnyíti a helyzetet az Y-Production, a Tranceport, a Goa.hu és a Psybaba Psyrevolution bulija az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójának előestéjén, ahol a Dürer-kert négy termében/helyszínén az Etnica & Pleiadians, a Cosmo és az Outsiders főszereplésével táncolhatjuk át az éjszakát.

psyrevolution party buli Dürer-Kert psy trance goa cosmo szlovák etnica milánó ibiza etnicanet pleiadians Outsiders y-production psybaba goa.hu tranceport 1956 forradalom electric universe Earthdance rinkadink para halu deedrah kindzadza mad maxx ghost rider halloween dark whisper braincell juno reactor solar fields forever psychedelic tristan avalon elektronikus zene chill ambient progpsy dark killer hitech fullon zumart decor progresszív r33 psyplanet Freak Fusion Cabaret cirkusz show városliget triptonite dj oleg Solar United Natives wegha radiozora ozora feszt fesztivál izraeli outsiders tip world maurizio begotti lineup nagyszínpad tsubi görgő bmms records toge noise poison records chemical spoon irgum burgum ape rape electricmoon recrods nasty galaxy noise grown Neighbour belépő-nyereményjáték párosjegy ingyenjegy

Az etnicás Maurizio Begotti valahol Izraelben

Mikor lesz? Hogy lesz?

Az ősz a szeptemberi Electric Universe-szel indult, majd az Earthdance virított parádés fellépőlistát (Rinkadink, Para Halu, Deedrah, Kindzadza stb.). Októberben Mad Maxx/Ghost Rider, Psyrevolution (Etnica/Pleiadians, Cosmo, Outsider) és halloweenkor stílusosan Dark Whisper. November első péntekjén Braincell, másnap Juno Reactor (aki ráadásul először jön Budapestre), később Solar Fields, aztán Forever Psychedelic Tristannal és Avalonnal. Pff, ezt bírjad ki.

Most igazi forradalmi buli várható a Dürer-kertben október 22-én, valódi goaforradalmárokkal, a legutóbbi (de talán nem utolsó) magyar forradalom, az 1956-os kerek hatvanadik évfordulójának előestéjén. Nyilván innen a buli neve, ami ezúttal még csak nem is lózung, az Etnica a goazene és -kultúra egyik hőse, ahonnan ők jönnek, az a goa és talán az egész elektronikus zene(i szubkultúra) forradalma.

A pontos időrendet a party Facebook-eventjén érdemes keresni (a darkos-killeres-hiteches Psybaba-színpadét itt, a progpsy-os kisteremét itt, a chill/ambient-színpadét pedig az event-leírásban).

Mi lesz?

Négy színpados totális ereszdelahajam-partyra számíthatunk, a műfaj összes ág-bogával, klasszikusabb psytrance-től, a killeren, a progin, a fullonon át a psybientig mindenki megtalálja a helyét.

Hol lesz, mennyiért?

A nagyobb lélegzetvételű őszi-téli psy-események jó részének évek óta a Dürer-kert ad otthont, ahol idén januártól a nagyszínpadra minden alkalommal saját, egyszer látható vizuált készít a Zumart Decor. A dark- és a progresszívteremben a Psyplanet az R33-ban is megszeretett dekójában gyönyörködhetünk. A zenei fellépőkön túl jön a Freak Fusion Cabaret csapata is, akik világhírű cirkuszi show-kat produkálnak - csak győzzünk mindenre figyelni. A Dürerben van hely négy színpadnak/helyszínnek, így négy műfajnak is, és elég nagy a kert, ráadásul mindez a Városliget mellett, hogy ne érezzük magunkat a belvárosi betondzsungelben A belépő elővételben háromezer forintért beszerezhető, a helyszínen háromezer-ötszázért.

Headlinerek

A fő fellépőnek mondható, milánói származású, de már Ibizán élő Etnica már a nyolcvanas évek végétől mocorog a goaszcénában, a kilencvenes évektől pedig az egyik legnépszerűbb formációvá nőtték ki magukat, letaglózó slágereket közreadva, melyek közül is talán kiemelkedik az egyik legtöbbet remixelt goahimnusz, a Triptonite, mely megannyi goást siratott már be a legnagyobb tánctéri őrület kellős-közepette is akár.

A nagyszínpadnál gyakorlatilag az összes hazai elsővonalas psy-dj ott lesz: Oleg (Solar United Natives), majd Wegha (Radiozora/Ozora) hoz ki a sodrunkból, ha minden igaz, már a legelején, tíztől. Ezt követően a mostanában az egyik legmenőbbnek számító, izraeli Outsiders (Tip World) live-ja és dj-szettje következik; igazi elszállós szettre számíthatunk (friss mix itt). És igen, utána az előrejelzések szerint kétórás dj-szett következik az Etnica és alteregója, a Pleiadians (Etnicanet) színeiben Maurizio Begottitól. A lineup végére itt Tsubi (Radiozora/Ozora), Görgő (BMMS Records), majd Toge (Y-Production) került, hogy véletlenül se tudjunk hazaindulni.

Aztán, a Psybaba Records darkos helyszínét is érdemes figyelemmel kísérni: itt lesz Szlovákiából Cosmo (Noise Poison Records), aki nem kevesebb mint három órán át kerget az őrületbe, egész biztosan száznyolcvan bpm körüli hitech-programjával, mely műfajt egyáltalán nem mellesleg ő maga találta ki. A későbbiekben, reggelig a Psybabától Chemical Spoon és az Irgum Burgum, illetve Ape Rape (Electricmoon Records), Nasty Galaxy aka Noise Grown (Electricmoon Records), majd Neighbour gondoskodik az őrültek házáról.

Hype

  • Etnicára egy valamirevaló goás nem mond nemet.
  • Az összes psy-alstílus egy buliban.
  • A másnapi tüntetések csak délután kezdődnek, így marad egy kis idő lábfelrakásra, zuhanyzásra, mielőtt újrakezdenénk a revolutiont.

Játék

Mikor kezdődik a Koncertblog Best of Psytrance 2015 Görgő mixelte podcastunkban a Fungus Funk remixelte szám? A helyes válasz: 25:57.
A megfejtéseket október 22-én, szombaton délig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Psyrevolution tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Gombos Pétert és Magyar Krisztinát, akik ingyen mehetnek a szombat esti Psyrevolution partyra, a Dürer-kertbe. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Koncertblog Session podcast-sorozat

Sok jó ember, legyél te is köztük / koncert-podcastek: Airtist, Deley, Grabanc, artworker: Mill

Bús belga breakbeat / podcaster: Fastbinder, artworker: Trinity

Koncertblog Scooter Session / podcaster: Adam Bleakbass, artworker: Dori Pazonyi

Tücsökzene, szinesztéziára kihegyezve - a legjobb psytrance-ek Görgőtől / goa-psy, forestpsy

Nők a pult mögött - ezek voltak a legmenőbb breakek tavaly / break, bassmusic - podcaster: Miss Mants, artworker: Szerdahelyi László

Kanye Westtől Redmanig - a legjobb rapek Majkáék szkreccsere, Gerysson szerint / hiphop, rap, r'n'b - podcaster: dj Gerysson, artworker: Csordás Dávid

Balladák és slágerek - Koncertblog Best of Crossover 2015 Legarstól / indie-pop-house-deephouse-pop-mainstream-crossover-funk-slow-newwave-diszkó-nudisco - podcaster: Legars, artworker: vj Manna

Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg / metál, deathmetal - podcaster és artworker:Dr. Zoidberg

Nincs mit cifrázni – a drum'n'bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint - podcaster: dj Ren, artworker: Oláh Orsolya

Érzéki monotonitás – szilveszterezz a Koncertblog adekvátan bulizós podcastjával! / house, technó, minimál - podcaster: dj Minich, artworker: Tatlin

Már nem szopnak a ministránsok - fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata / metál, hiphop, technó, punk, folk, reggae, blues, alter, pop - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Szilágyi Rudolf

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!