A huszohatodik Művészetek Völgye nem titkoltan finom arculatváltásra, illetve -bővítésre készül, pontosabban már benne is van a kellős közepében. A vérfrissítésről nekünk hazánk jelenleg talán legfrissebb zenei koponyája, Iamyank ugrott be, úgyhogy megkértük, ajánljon nektek programokat az idei felhozatalból személyesen.
művészetek völgye koncert színház kapolcs ajánló fesztivál taliándörögd vigántpetend iamyank ingyenjegy belépő-nyereményjáték
 
A 26. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál idén július 22. és július 31. között várja a látogatókat szokás szerint Taliándörögdön, Kapolcson és Vigántpetenden. Ahogyan az évek óta megfigyelhető, a célközönség idén is némiképp bővült. A szervezők a családos kikapcsolódás és a fiatal, urbánus létforma irányába szándékoznak nyitni elsősorban, de persze ez attól még mindig is egy kifejezetten összművészeti fesztivál marad, sőt, egyre hangsúlyosabb benne az "össz", amit mi például módfelett üdvözlünk!


Ti pedig üdvözöljétek Herold Jánost, azaz Yankot, még pontosabban Iamyankot, akit azért hívtunk meg ebbe a cikkbe, mert a Művölgy egyik megkörnyékezni szándékozott célcsoportja éppenséggel az ő lelkes közönsége is.

A modern zenei producerképző Impro School  növendékéből villámsebességgel vezető oktatójává vált Yank szerintünk pillanatnyilag az egyik legaktuálisabb és legelőremutatóbb arc a magyar kortárs zenében. És ezzel nem vagyunk egyedül, hiszen emberünk már több mint harminc hazai és nemzetközi szakmai díjat nyert. Mellesleg jelentléte most duplán is aktuális, hiszen épp Hiraeth című, április végén megjelent albumával hódít, ja, és igazából triplán, merthogy fellép az idei Művészetek Völgyén.


Miután sólyomszemünkkel és csalhatatlan szimatunkkal kiszúrtuk, miben mesterkedik a szervezőség, úgy gondoltuk, jó ötlet épp a nyitás irányából megkérni egy prominens figurát, hogy picit igazítsa útba olvasóinkat, miközben a saját szemszögéből mustrálja a Völgyben meghirdetett programokat. Mert felmérhetetlenül gazdag és összetett a programkínálat a Völgyben, hagyományosan - többek között ezért is szeretjük.

AMOEBA 

2016. július 22., 22:30: 



Harcsa Veronika-udvar

Arcpirítóan zseni zenélés vegyítve habkönnyű mókával. Sabákék funkja azon kevés hazai szinpadon történések egyike, ami simán leköt és szórakoztat.


ANTONIA VAI BAND


2016. július 24., 18:00: Momentán Udvar

 

Nem mintha nem lenne elég az a hang, még van mellé egy egészséges adag hiteles átélés és őszinteség, kiemelkedő karakter.
 

DJ BOOTSIE

2016. július 30., 23:00: 

 Design Terminál


Bootsie első két lemeze mozdította meg először bennem a démont, hogy érdemes lehet eletronikus zene felé nyúlni, azóta is ha tehetem, megnézem, most is garantáltan hibátlan lesz.

ROUTE 8

2016. július 28., 23:30: 

 Harcsa Veronika-udvar


A tipikus szimpi srác. Annak ellenére, hogy nehezen békülök a tánczenékkel, a bazári slágerezés helyett nála mindig igényes szelekció, ezért is ajánlom bátran annak is aki különösebben nem dj-párti.

FRAN PALERMO

2016. július 25., 19:30: 

 Panorámaszínpad


Nem igazán van ráállva a fülem a könnyed dallamokra, de Henriék zenéjéből sugárzik valami különleges íz, amit egy hazai zenekarnál sem éreztem még, remélem, meg tudom nézni őket.

SUBOTAGE

2016. július 24., 01:00

 Harcsa Veronika-udvar

Az NVC és a Selected Sounds oszlopos tagjaként nemcsak kultúrügyekben teljesít, hanem igazi jó ízléssel válogat, ha pulthoz jut.

VOLKOVA SISTERS

2016. július 23., 22:30: 

Harcsa Veronika-udvar


Szivemhez nagyon közel álló sötét gót világ újabban még több dobbal kiegészítve a szinpadon, ezzel lett egy erős, szakrálisabb íze a koncertnek, maradandó hangulat garantált.

UFFALO STEEZ

2016. július 23., 00:00: 

 Harcsa Veronika-udvar


Yvein Monq és Vanis duója ültette el nálunk a footwork/juke első palántáit, amik azóta is nagyon szépen cseperednek. Aki bírja a százhatvan bpm-et, és nem fél egy kis humortól, annak cipőégető táncélmény lesz.



 


művészetek völgye koncert színház kapolcs ajánló fesztivál taliándörögd vigántpetend iamyank ingyenjegy belépő-nyereményjáték

 

A rutinos Völgy-látogatók a fenti térképe pillantva egyből kiszúrják a három új zenei helyszínt, de persze nem sak a zenei kínálat sűrűsége, hanem az eddigieknél is több színházi -,  és gyermekprogram miatt is érdemes alaposabban áttanulmányozni a rendezvény programkeresőjét. Az élelmes Völgy-látogatók pedig most játsszanak velünk egyet, hogy megnyerhessék a belépőjüket!

 



​Koncertblog Session podcast-sorozat

Bús belga breakbeat / podcaster: Fastbinder, artworker: Trinity

Koncertblog Scooter Session / podcaster: Adam Bleakbass, artworker: Dori Pazonyi

Tücsökzene, szinesztéziára kihegyezve - a legjobb psytrance-ek Görgőtől / goa-psy, forestpsy

Nők a pult mögött - ezek voltak a legmenőbb breakek tavaly / break, bassmusic - podcaster: Miss Mants, artworker: Szerdahelyi László

Kanye Westtől Redmanig - a legjobb rapek Majkáék szkreccsere, Gerysson szerint / hiphop, rap, r'n'b - podcaster: dj Gerysson, artworker: Csordás Dávid

Balladák és slágerek - Koncertblog Best of Crossover 2015 Legarstól / indie-pop-house-deephouse-pop-mainstream-crossover-funk-slow-newwave-diszkó-nudisco - podcaster: Legars, artworker: vj Manna

Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg / metál, deathmetal - podcaster és artworker:Dr. Zoidberg

Nincs mit cifrázni – a drum'n'bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint - podcaster: dj Ren, artworker: Oláh Orsolya

Érzéki monotonitás – szilveszterezz a Koncertblog adekvátan bulizós podcastjával! / house, technó, minimál - podcaster: dj Minich, artworker: Tatlin

Már nem szopnak a ministránsok - fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata / metál, hiphop, technó, punk, folk, reggae, blues, alter, pop - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker:Szilágyi Rudolf

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!