Április első hétvégéjén a Labirhythm csapata a Forestdelic kiadó után ismét a psytrance egyik kultikus és előremutató gárdájától hív headlinereket. Most a Sangoma Records feje, Daksinamurti és a kiadó feltörekvő liveactje, az Ingrained Instincts lesz a vendég a Crazy Mama klubban. A party előtt a hazánkban eddig egyszer, két éve Ozorán fellépő liveact mögött álló Tilével a Dafyval beszélgettünk.

 

Ahogy tudom, régóta ismeritek egymást, és külön-külön sok zenei projektetek volt azelőtt, hogy 2014-ben elkezdtétek az Ingrained Instinctset. Mikor és hogyan döntöttetek a közös munka mellett? A különböző zenei háttér mennyiben könnyítette meg a közös hang megtalálását?
2000-ben az egyetemen találkoztunk. Mivel mindketten szerettük a psytrance-t, közösen jártunk bulizni, és azóta barátok is vagyunk. Már az első közös projekt is azt célozta, hogy a psytrance általunk elképzelt verzióját állítsuk elő. Szóval stúdiózni kezdtünk, és próbáltuk megtanulni, hogy a különböző hardverek és programok hogyan működnek. Aztán 2006 környékén a motiváció elszállt, így más utakon, más stílusokkal próbálkoztunk. Aztán 2012-ben hallottunk néhány epikus psy-zenét, ami megfogott. Martian Arts zenéit hallva pedig egyszer csak jött az érzés, hogy stúdiózni kéne... És így született meg az első Ingrained-szám 2014-ben. A különböző tapasztalatok segítenek, hogy friss maradjon a hangzás.

Pontosan hogyan találkoztatok a stílussal? Rengeteg táncteret mozgattatok már, melyek azok, amiket mindenképpen ajánlanátok egy bakancslistára?

Szerencsésnek gondoljuk magunkat, hogy a műfaj evolúciójának szemtanúi lehetünk, ahogy a goából psychedelic trance lett. Abban az időben a görög szcéna az egyik legjobb volt a kontinensen, rengeteg partyval, ahol olyan előremutató zenék mentek, mint a Flying Rhino, a Blueroom, a TIP vagy a Dragonfly kiadó zenéi. Azóta vagyunk a rabjai, amióta először hallottuk ezt a zenét. Ebből az érából a Samothraki fesztivált emelnénk ki, nagy élmény volt nekünk. Azóta sokfele voltunk, de csak Európában. Őszintén, itt mindenhol nagyon komoly bulik vannak, nehéz választani, de személyes kedvencünk Ozora!

A Labirhythm partyknak nem koncepciója, hogy egy dj és egy liveact lép föl egy estén, de ha már így alakult, a Sangoma Night -on ebből csak profitálni fogunk. Az Ingrained Instincts live után Daksinamurti egy átfogóbb, dj-szettet játszik majd, amiben a kiadó által lefedett zenei spektrum egészét bemutatja majd. Az este Wegha és Görgő warm up szettjével kezdődik, illetve a két szervező, a szintén a Sangomát erősítő Tsubi és a forestdelices Dr Space zárószetjével ér véget. (Ozora kapcsán velük készült tavalyi interjúinkat itt és itt találjátok).
A buli új helyszínen lesz, a  Gubacsi út 97. szám alatt található, nemrég teljesen felújított Crazy Mama klubban, mely annyiban emlékeztet az R33-ra, hogy egy gyártelepen van, de kétszintes (!) táncterével igazi kuriózum. Goaparty lévén dekoráció és vj színezi majd az amúgy is korrekt belső teret. A vetítésről a Global Illumiation, a dekorációról Peter Sayp gondoskodik majd. Mindkettejük neve ismerős lehet, ha máshonnan nem, Ozoráról, a Dome-ból.
A tökéletes hangzást a Mogul Audio biztosítja, és szerencsére  ez a hangrendszer nagyon jóban van a hely akusztikájával. A belépőért éjfélig háromezer, éjfél után háromezer-ötszáz forintot kell majd fizetnünk, elővételes jegy nincs.

Megpróbálnátok leírni a hangzásotok, hogy milyen élményt próbáltok átadni a zenéteken keresztül?

Mondjuk, funkys, energikus psytrance, esti öltözetben. Rengeteg erős hatás ért minket a partykon, ez a zenét hallgatni, és erre táncolni felszabadít, és jó értelemben kiszakít a hétköznapokból. Ha a zenénkkel tudunk olyan jó élményeket adni, amilyeneket mi kaptunk, az nekünk is jutalom. Mindig olyan zenét szeretnénk írni, aminek sztorija van!

Van valami olyan kincs a stúdiótokban, ami semmivel nem pótolható számotokra?

Imádjuk a szintetizátorainkat, az összes cuccunkat! Mindegyiknek megvan a szerepe, fűszer, ami rengeteg élményt ad a füleidnek. Mindig is izgatott minket a hangszintézis, és a modulár szintink a legnagyobb játszóterünk ehhez, szóval az a fő kincsünk.

Magyarországon egyszer, két éve voltatok Ozorán, és említettétek, hogy a kedvencetek lett. Mitől?

Ozora karrierünk csúcspontja! Életre szóló élmény, nagyon inspiráló is egyben. Sosem felejtjük, és máig nagyon hálásak vagyunk érte. A fesztivál második napján érkeztünk, és végig maradtunk, a legtöbb időnket a tánctéren töltöttük, egészen varázslatos volt. Na, ezt tényleg ajánljuk, legalább egyszer az életben. Szép emlékeink vannak Magyarországról, alig várjuk, hogy visszatérjünk!

A budapesti fellépéseteknek azért más lesz a hangulata, mint egy fesztiválnak, sokkal családiasabb lesz. Miben más háromszáz embernek vagy többezernek játszani?

Minden partyt egyformán élvezünk, az emberek közötti kapcsolat a húzóerő. Az, hogy egy nagy fesztiválon zenélsz, annyiban más, hogy a többezer ember tánca a szabad ég alatt egészen felemelő, egy kisebb klubban viszont koncentráltabban érezhető a hatás, van szemkontaktus, az összes mosolyt látjuk. Nagyon élvezzük, hogy a zenénkkel megoszthatjuk az élményeinket azokkal, akik ugyanazt szeretik, amit mi.

A szintén sangomás Kabayun albuma, a Noctis Labyrinthus nagyjából egy hónappal a budapesti party után jött ki. Van esély egy Ingrained-albumra májusban?

Jó lenne, ha kész lenne májusra, de sajnos hosszú még az út odáig. Az év végére vagy a jövő év elejére tervezzük, addig még tele vagyunk fellépéssel. Sok megjelenésünk lesz azért a közeljövőben, az albumhoz viszont még kell egy kis finomhangolás.

A Kabayun-albumon van egy veletek közös szám, más hasonló együttműködés is várható tőletek?

A Daviddel (Kabayun) közös szám kapcsán elkezdtünk egy kicsit gyorsabb, "éjszakaibb" hangzással kísérletezni. Kabayunnal és Dj Svesszel próbálgatjuk, az eredmény egyelőre nagyon jó! Szóval közös számok jönnek hamarosan!

Játék

Mit válaszolt Tsubi tavaly nyári interjúnkban arra a kérdésre, hogy várható-e Sangoma Label Night?

A megfejtést április 6-án, péntek délután 3-ig várjuk a jatek@koncertblog.hu címre egy Sangoma tárgyú levélben. A helyest választ küldők közül egy nyertest választunk, aki ingyen mehet az esti Sangoma Nightra a Crazy Mama Music Pubba. A nyertesek nevét ebben a cikkben, itt közöljük, őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a buliba bejutás módját.

Itt van a Facebook-oldalunk – lájkold, fogyaszd!

Ez pedig a Facebook-csoportunk – tartozz valahová!

Tartalompartnerünk a Puliwood, a legnagyobb játékmagazin és játékoldal, a Gamestar filmes oldala
 

Koncertblog Session podcast-sorozat

Simogassa a lelket, mozgassa a testet, kösse le az elmét: Kollektiv Turmstrasse-életműmix / technó, house, minimál, deep - podcaster: Seldon, artworker: Dori Pazonyi

Földöntúli epikus robotzene, Âme-tributemix / house, technó, deephouse, minimál - podcaster: dj Sobek, artworker: Dori Pazonyi

Elegáns és szép house - podcaster: Robert R. Hardy, artwork: Legendary Moments

A magyar technó legjava Dr. Zoidberg csoportterápiájában - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Dori Pazonyi

A lányok, a lányok, a lányok ördögök / neurofunk-drum'n'bass - podcaster: Selekta, artworker: Dori Pazonyi

Ha kicsi a tét, a kedvem sötét - Koncertblog Guido & Maurizio de Angelis Session / podcaster: dj Muttley, artworker: Dori Pazonyi

Sok jó ember, legyél te is köztük / koncert-podcastek: AirtistDeleyGrabanc, artworker: Mill

Bús belga breakbeat / podcaster: Fastbinder, artworker: Trinity

Koncertblog Scooter Session / podcaster: Adam Bleakbass, artworker: Dori Pazonyi

Tücsökzene, szinesztéziára kihegyezve - a legjobb psytrance-ek Görgőtől / goa-psy, forestpsy podcaster: dj Görgő, artworker: Mukiellő

Nők a pult mögött - ezek voltak a legmenőbb breakek tavaly / break, bassmusic - podcaster: Miss Mants, artworker: Szerdahelyi László

Kanye Westtől Redmanig - a legjobb rapek Majkáék szkreccsere, Gerysson szerint / hiphop, rap, r'n'b - podcaster: dj Gerysson, artworker: Csordás Dávid

Balladák és slágerek - Koncertblog Best of Crossover 2015 Legarstól / indie-pop-house-deephouse-pop-mainstream-crossover-funk-slow-newwave-diszkó-nudisco - podcaster: Legars, artworker: vj Manna

Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg / metál, deathmetal - podcaster és artworker: Dr. Zoidberg

Nincs mit cifrázni – a drum'n'bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint - podcaster: dj Ren, artworker: Oláh Orsolya

Érzéki monotonitás – szilveszterezz a Koncertblog adekvátan bulizós podcastjával! / house, technó, minimál - podcaster: dj Minich, artworker: Tatlin

Már nem szopnak a ministránsok - fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata / metál, hiphop, technó, punk, folk, reggae, blues, alter, pop - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Szilágyi Rudolf